99 problemen maar deze wekelijkse cultuuragenda alvast niet

99 problemen maar deze wekelijkse cultuuragenda alvast niet

Foto: BART PEETERS

Gent - Wie draaierig wordt van de Lotto Zesdaagse of wie net naast een kaartje viste voor Wim Mertens in de Vooruit, hoeft deze week opnieuw niet eenzaam in een hoekje te blijven zitten. 12 andere culturele tips die u blij, gefascineerd, bezweet of jawel ... bang zullen maken.

Wartaal
maandag 13 november, 21u00, Café Trefpunt

Ward Van de Velde, die zijn strepen al verdiende als gitarist bij Stad Van Licht gaat solo. Als Wartaal en als finalist van de Nekkawedstrijd staat hij maandag in Café Trefpunt. Want het is Nekkamaand!
Eerder dit jaar verscheen zijn eerste EP De reizende Ster. Inspiratie voor het album: zijn quarterlife crisis. Met gitaar en stem wist Wartaal al Radio 2 te overtuigen en ook de Nieuwe Lichting had lovende woorden. Zelfs de jury van de Nekka-wedstrijd is overtuigd. Halve finale, jawel.
meer info

Jakomo
woensdag 15 november, 20u30, Café De Loge, vrije bijdrage in hoed

Jakomo omschrijft zichzelf als independent-pop-rock from Brussels.  Zijn nummers zijn catchy - allez, dat hoopt hij toch - en mikken op je dancing shoes. De nummers op vi.be klinken alvast niet slecht!  Of dat ook live zo is, weten we woensdag!
meer info

Istanbul Ekspres
Woensdag 15 tot zondag 19 november, 20u, De Centrale en De Handelsbeurs

Het kloppend muzikale hart van Istanbul klopt deze week nog net iets harder ... in Gent. Reeds voor de vierde keer organiseren De Centrale en De Handelsbeurs een festival dat het spannendste uit Istanbul naar hier haalt. Uit het uitgebreide programma tippen we alvast zangeres Ceylan Ertem op 16 november in de Handelsbeurs en het dubbel concert Tristan Driessens / The Secret Trio op 19 november in De Centrale.
Meer info

Antwerp Gipsy-Ska Orkestra
donderdag 16 november, 22u00, zaal Charlatan

Antwerp Gipsy-Ska Orkestra is gekend en berucht in alle hoeken van de wereld. Al ruim tien jaar (en drie platen) lang staat Antwerp Gipsyska Orkestra garant voor een waanzinnige mix van gipsy, reggae, balkanbeats en ska. Met een ijzersterke live-reputatie en een repertoire dat virtuositeit combineert met onweerstaanbare grooves die geregeld ondersteund worden door vette beats, dompelt AGSO het publiek onder in extase.
meer info

STELLA KHUMALO & THE CHAI CONNECTION
donderdag 16 november, 20u30, Bij' De Vieze Gasten

Stella Khumalo & The Chai Connection (Jeroen Knapen, Wouter Vandenabeele en bezieler Thomas Noël) dompelen zich onder in de onderbuik van de Zuid-Afrikaanse muziek: Johannesburg. Blikvanger in dit concert is uiteraard Stella Khumalo. Stella werkte in Vlaanderen samen met onder meer Stef Bos, Wouter Vandenabeele en Sioen. Belangrijker dan onze Vlaamse navel is natuurlijk haar jarenlange samenwerking met Miriam Makeba, Caiphus Semenya en Quincy Jones (producer Michael Jackson) maar ook haar bijdrage aan filmsoundtracks als The Lion King, Shaka Zulu, Mandela movie…

Tentoonstelling "Angst"
nog tot 27 mei 2018, Museum Dr. Guislain

Museum Dr. Guislain wroet opnieuw in één van die ongemakkelijke gevoelens waar we allemaal, de ene al wat meer dan de andere, mee worstelen: angst. Kijk uw angsten in de ogen en stap de deur van Museum Dr. Guislain binnen. De kans is groot dat u zich nadien wat lichter, of in elk geval minder alleen zal voelen.
Meer info

Warhaus + Faces on TV
donderdag 16 november, deuren vanaf 19u30, concertzaal Vooruit

Warhaus is het zijproject van Maarten Devoldere, u welbekend als de helft van het frontmannenduo bij Balthazar. Onder die nom de plume bracht hij vorig jaar zijn eerste album uit, We fucked A Flame Into Being. Meteen een schot in de roos. Aan de eerste single uit dat album, "The Good Lie" was geen ontkomen aan.  Onlangs verscheen de veelgeprezen opvolger Warhaus. Meteen ook weer een schot in de roos dankzij singles als 'Mad World' en 'Love's A Stranger'. 

Support act is Faces On TV.  Als Belgische bands een topproducer nodig hebben bellen ze eerst naar Jasper Maekelberg.  Alleen neemt hij sinds dit jaar zijn telefoon niet meer op en wijdt hij zich volledig aan zijn eigen band: Faces On Tv. Slimme zet, want niemand ontsnapte aan de hit 'Love/Dead'. De splinternieuwe opvolger, ‘The image of boy wonder’, is de eerste single van zijn debuutalbum, dat verschijnt in april 2018
meer info

Pieter-Jan De Smet & Ad Cominotto
vrijdag 17 november 2017 om 19u

PJDS is een van de muzikale helden van de Gentse wijk Meulestede. Samen met toestenist Ad Cominotto (kennen jullie hem ook nog van 'Onvoorziene omstandigheden?) verzorgt hij het muzikale dessert bij de balletjes in tomatensaus van 'La Maison Bleue. Zo wordt vrijdag nog eens uitpakt met het geproefde concept 'Muziek Met Ballen' 
meer info

Koor Furiant, Het Requiem van Brahms (Londense versie)
Vrijdag 17 november, 19u30, Koninklijke Kunst en Letterkundige Kring (“CRAL”, Recollettenlei 3, Gent)

In deze agenda nemen we zelden een adres op. De vaste cultuurhuizen, podia en café's zijn immers genoeg gekend. Nu doen we het bewust wel, omdat “CRAL” niet bij iedereen een belletje doet rinkelen. Het is nochtans een parel van een setting, met zicht op de Leie en het oude Justitiepaleis … . En in deze parel krijgt u een andere parel voorgeschoteld. De vzw Zonder Naam Niet Zonder Hart nodigt er het kamerkoor Furiant (Arte Musicale vzw) uit om de Londense versie van het Requiem van Brahms uit te voeren. Na het concert krijgt u een receptie aangeboden in de indrukwekkende salons van de Kring. En door een ticket te kopen steunt u de vzw in haar strijd tegen kansarmoede.
meer info

Little Dragon
vrijdag 17 november, 19u30, Concertzaal Vooruit

Little Dragon is een elektronische popsensatie uit Göteborg (Zweden). Ze heeft al een reeks topplaten op haar conto en kan pochen over haar samenwerking met Gorillaz, SBTRKT, Kaytranada, Flume, De La Soul... Nu keert Little Dragon eindelijk terug naar België, mét een nieuw album: Season High. 
meer info

Bart Peeters Brood voor Morgenvroeg
donderdag 16, zaterdag 18 en zondag 19 november, 20u00, Capitole 

Bart Peeters sleutelde tijdens zijn succesvolle solotour “zonder plan” aan de nummers van een nieuwe plaat en tournee. Drie jaar na ‘Op de Groei’ is er ‘Brood voor Morgenvroeg’. Rasentertainer Bart Peeters staat er al langer om bekend zijn publiek altijd weer op een onvergetelijke avond te trakteren en keert in het theaterseizoen 2017-2018 terug naar zijn muzikale roots. Samen met zijn lievelingsmuzikanten, een hele reeks nieuwe liedjes en ongetwijfeld enkele “golden oldies” wordt het
alweer een avond waar je moet bij zijn.
meer info

Kunstendag voor Kinderen 
Zondag 19 november, verschillende Gentse locaties

Tijdens de jaarlijkse Kunstendag voor Kinderen moet u al flink uw best doen om geen geschikte zondagse kinderactiviteit te vinden. Wat dacht u bijvoorbeeld van een robotorkest en glasmuziekdozen (Stichting Logos), een familierondleiding in het S.M.A.K., een stadszoektocht van NEST tot STAM of de theatervoorstelling Vogelnest in Bij' De Vieze Gasten?
Meer info (waarschuwing: mensen met spinnenvrees klikken best niet op deze website. Al de rest net wel.)

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio