Voetbal eerste provinciale: FC Sint-Gillis-Waas – KVV Zelzate 1-6

Doelpuntenfestival brengt KVV alleen aan de leiding

Doelpuntenfestival brengt KVV alleen aan de leiding

Foto: www.kvvzelzate.be

Zelzate - Uit bij het geteisterde Sint-Gillis-Waas hield KVV Zelzate een doelpuntenfestijn. Mede door het verlies van medeleider Zele komt KVV daarmee alleen aan de leiding met drie punten voor. De Pinte volgt op vier punten en de tegenstander van komende zondag, Drongen, staat al acht punten in het krijgt.

FC Sint-Gillis-Waas: Ilias Rchidi, Mohamed Dahmany, Largo Konrad, Sam Van Den Abeel, Ameth Gaye, Jerry-John Assamoah, Cüneyt Krusun (73’ Rayder Ribeiro Santos), Ian Raeymaekers (73’ Stanny De Beule), Dylan Macri, Jordy Bogaert en Ben Sellam Ibrahim.
KVV Zelzate: Arno De Craecker, Benjamin De Bremme (82’ Davud Ucak), Stijn Cools-Ceuppens, Nico Blondeel, Pieter Grootaert, Ennio Martens, Doran Mertens, Nicolas Van Buyten, Tjorven Quintelier (71’ Tommy Jacobs), Quincy Rombaut en Roy Broeckaert (71’ Stef Vereecke).
Doelpunten: 2’ Broeckaert 0-1, 26’ Mertens 0-2, 31’ De Bremme 0-3, 50’ Ibrahim 1-3, 63’ Mertens via strafschop 1-4, 65’ Van Buyten 1-5 en 67’ Broeckaert 1-6
Gele kaarten: Bogaert, Gaye en Ibrahim
Scheidsrechters: Joachim Lorie, Luc De Lille en Renaud Leroy

KVV, dat met de negentienjarige De Craecker in doel startte, opende direct de score: Cools-Ceuppens zette voor vanop rechts, Broeckaert kwam voor zijn man en potte de 0-1. Net voorbij halfweg de eerste helft ging doelman Rchidi niet vrijuit, Rombaut bediende Mertens die de voorsprong verdubbelde. Op het halfuur verraste youngster De Bremme vriend en vijand, een voorzet vanop rechts belandde over alles en iedereen in de verste winkelhaak. Op slag van rusten ging De Craecker goed plat op een strakke voorzet van Ibrahim.

Direct na de rust belandde een kogel van Van Buyten op de vuisten van Rchidi, zes minuten later ging een hoeschop van Ibrahim rechtstreeks aan de verste paal binnen. Net na het uur ging Konrad in de fout, Mertens zette de strafschop om. Twee minuten later lostte Rchidi een schot van Mertens de rebound belandde bij Van Buyten die zijn zesde van het seizoen scoorde. Nog eens twee minuten later stak Van Buyten diep op Broeckaert die Rchidi voor de zesde keer het nakijken gaf. Twee minuten voor affluiten kopte de ingevallen Jacobs een voorzet van Mertens over en een lob van de eveneens ingevallen Broeckaert kon de thuisgoalie net niet verschalken.

Volgende week is er de topper bij KVE Drongen

Zaterdag verloor medeleider Zele met zware 0-5 cijfers van Drongen, verloor Elene/Grotenberge met 3-2 bij Aalter en versloeg Sottegem Robur met 2-0. Andere uitslagen van zondag: Kalken-Ardennen 4-0, Dendermonde-De Pinte 1-2, Lochristi-Berlare 1-0 en Voorde-Appelterre 0-0.

KVV blijft leider, nu met 28 op 36. Zele volgt op drie punten, De Pinte volgt op vier punten, Kalken heeft zeven punten minder en Drongen heeft acht punten achterstand. Op de vijfde plaats staan Ardennen, Aalter en Kalken met negen punten minder, Appelterre heeft als achtste tien punten minder.

Onderaan blijft Sint-Gillis-Waas laatste, Dendermonde blijft vijftiende en Robur blijft veertiende; respectievelijk hebben ze zes, zeven en acht punten. Sottegem is dertiende met dertien punten, Voorde en Lochristi hebben vijftien punten en Elene/Grotenberge en Berlare hebben zeventien punten.

In de derde periode staan KVV, Drongen en De Pinte aan de leiding met zes op zes, Lochristi en Appelterre hebben twee punten minder.

Volgende week staat voor KVV een nieuwe, waarschijnlijk zwaardere, verplaatsing op het programma. Om 14.30 uur op zondag wordt partij gegeven op het terrein van KVE Drongen. De supportersbus vertrekt zoals gewoonlijk aan café Century.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio