Speelgoedophaling groot succes

Speelgoedophaling groot succes

Het gebouw op ArcelorMittal Gent barstte bijna uit zijn voegen. Foto: Koen Van Waesberghe

Zelzate / Wachtebeke - De eerste speelgoedophaling van ‘De Rode Staalarbeiders’ lijkt een groot succes. Stijn Van Geem van het ABVV heeft het over “een schot in de roos”.

Vorige woensdag werd de eerste inzamelactie van speelgoed, georganiseerd door het ABVV van ArcelorMittal Gent, afgesloten. De afgevaardigden zijn tevreden met de opbrengst.

“Zo mochten wij een aanzienlijk volume speelgoed in ontvangst nemen”, zegt Stijn Van Geem, toekomstig hoofdafgevaardigde van de vakbond, “het opgehaalde speelgoed wordt nu verder door de mensen van ‘Kras Gent’ bedeeld. 

Ook van ver buien de muren van onze onderneming kwam er een instroom van speelgoed, mensen uit omringende gemeentes als Zelzate, Wachtebeke en het Gentse kwamen spontaan speelgoed aanleveren om herverdeeld te worden naar kansarmere mensen. Bij Kras Gent wordt al het ingezamelde speelgoed gekeurd naar bruikbaarheid en netheid. Het wordt er per doelgroep verpakt en stelt hen in de mogelijkheid op spoedig een ‘weggeef-winkel’ op te zetten.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio