VTM, vrijdag 20.40 uur: The Voice Van Vlaanderen

Sebastiaan in live-uitzending in The Voice Van Vlaanderen

Sebastiaan in live-uitzending in The Voice Van Vlaanderen

Sebastiaan, hier samen met vriending Annelien Van Hoecke, neemt hij vrijdag op in zijn eerste live-uitzending. Foto: Koen Van Waesberghe

Zelzate - Komende vrijdag treedt dorpsgenoot Sebastiaan Carron voor het eerst live op in het VTM-programma The Voice Van Vlaanderen. “Ik breng een nummer van het genre dat ik het liefst zing”, zegt de twintigjarig inwoner van de Havenlaan.

Bijna twee jaar nadat Jens Dolleslagers ‘The Voice Kids’ won heeft onze gemeente een nieuwe rijzende ster aan het zangfirmament. De twintigjarige Sebastiaan Carron kan Jens’ opvolger worden, vrijdag kan massaal ge-sms’t worden naar 6677 (*).

“Op mijn vijftiende begon ik met pianolessen bij Ars Musica en al gauw volgde zangles bij toplerares Sun-Mee Van Panthegem. Ik liep toen school aan de humaniora bij Sint-Laurens en deed mee aan de eerste editie van SL On Stage”, zegt de man die zichzelf in het voorjaar van 2016 inschreef voor The Voice Van Vlaanderen. 

Pas deze zomer kreeg Sebastiaan bevestiging dat hij mocht afzakken naar Vilvoorde om een nummer a capella te zingen. Deze eerste selectie overwon hij waardoor hij naar de laatste voorronde mocht. Daar zong hij ‘I am a man of constant sorrow’, het nummer waarmee Frederick Sawyer The Voice of USA won in 2015. Alle vier de coaches klopten na twee woorden zang af, Sebatiaan koos voor het team Bart, “omdat ik denk dat Bart het grootste podiumbeest is”. In dat Team Bart kwam hij terecht, samen met elf andere Blind-winnaars.

In The Battles, de volgende TV-uitzending, moest hij het opnemen in een duet met/tegen Lies Van Lammeren (34) een bio-chemicus uit Humbeek, met het nummer ‘On Hold’ van The XX. Hij haalde het wegens “zijn oude stem in een jong lichaam”, zei coach Bart Peeters.

Komende vrijdag komt hij uit in de tweede uitzending, een rechtstreekse show waarin hij, samen met vijftien andere, zal zingen voor twaalf overblijvende plaatsen (drie per team). Zo gaat men verder om via twee naar één overblijver per team te blijven voor de finale van 22 december. “De muziek die ik het liefst breng zijn crooners à la Frank Sinatra, Dean Martin of Bobby Darin, dit komt van huis uit waar zo’n platen veel te horen waren”.

Sebastiaan hoopt natuurlijk op een professionele muziekcarrière. Ondertussen startte hij, samen met Rutger Matthys, ‘Het Verloren Akkoord’, een jong duo dat klassiekers brengt.

Wil je Sebastiaan steunen, stuur dan komende vrijdag tijdens de live-uitzending op VTM vanaf 20.40 uur, een sms naar 6677 (*).

(*) 0,75€ per stem

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio