9 sinteressante cultuurtips

9 sinteressante cultuurtips

Foto: clouseau

Gent - Terwijl die kinderschoentjes deze week gevuld raken, zit er voor u of uw geliefden misschien ook wel eens een cultureel uitstapje in. Wij schreven alvast een lijstje, u mag kiezen. Thomas speelt het deze week hard en uitverkocht in De Bijloke, maar er is nog meer dan genoeg keuze daarbuiten.

Silvia Quintet, a tribute to Horace Silver
maandag 4 december, 21u, Trefpunt café, gratis

Silvia Quintet doet maandagavond wat je met overleden en gemiste muzikale meesters moet doen: levend houden. Het kwintet met o.m. Andy Declerck op sax, Marie-Anne Standaert op trompet en Stijn Engels op piano duikt in het humoristische, catchy en baanbrekende werk van de Amerikaanse jazzpianist en –componist Horace Silver. Een stomende en dansbare avond in Trefpunt.
meer info

GUSO brengt SAGA
Dinsdag 5 december, 20u, Christus Koningkerk Gent en vrijdag 8 december, 20u, Muziekcentrum De Bijloke Gent

Het Gents Universitair Symfonisch Orkest (GUSO) kijkt goed naar de kalender tijdens het programmeren. Helemaal passend bij de tijd van het jaar brengt GUSO een saga (sprookje) over het noorden met een Scandinavisch maar warm programma. Muziek met dwarrelende sneeuw tussen de muzieknoten, denk dan aan Sibelius (En Saga, Vioolconcerto in D klein), Grieg (Noorse dansen). Guso werkt samen met de Belgische solist Marc Bouchkov, finalist van de Koningin Elisabethwedstrijd in 2012.
Meer info.

Pieter Van Dessel Solo
woensdag 6 december, 20u30, café de Loge, vrije bijdrage in hoed

Pieter Van Dessel is al tien jaar frontman van Marble Sounds. Hij gunt zijn bandleden een dag vrijaf en speelt solo in café de Loge. Hij serveert er zijn fijnste indiepopsongs …
meer info

Marc-André Hamelin
woensdag 6 december, 20u15, Handelsbeurs

In die onmetelijke oceaan vol muziekrepertoire kennen we ondertussen al de grootste vissen. Maar er zwemt nog steeds veel interessants rond, dat maar met mondjesmaat ontdekt wordt. De Canadese pianist Marc-André Hamelin vindt het fijn te snuffelen in minder bekende composities uit late 19de en vroege 20ste eeuw. Of wat u dacht u bijvoorbeeld van de Russische componist Feinberg. Niets? Goed zo, Hamelin trekt u in het bad.
Meer info

Lohaus + Mahler
woendag 6 december, 21u00, Zaal Charlatan
Lohaus is zich aan het settelen in de Belgische pop scene! Het opkomende talent rodeerde op een Europese tour in het voorpragramma van Balthazar en Warhaus lohaus en palmde het publiek al in op Boomtown en het Sziget Festival in Boedapest. Lohaus brengt een mix tussen urban pop en triphop. Downtempo beats, overgoten met synthsounds, gekleurd door een gitaar en dit allemaal begeleid door het bijzondere stemgeluid van lead vocal Thomas Lauwers. Support wordt geleverd door Mahler.
meer info

De Gentse Museumnacht
donderdag 7 december, 18u, 9 Gentse musea, gratis

Eén keer per jaar kunnen kunstliefhebbers zich een delirium bijeen hoppen tijdens de Gentse museumnacht. Maar ook wie niet zo vaak een stapje in een museum zet, zou wel eens helemaal verkocht kunnen raken. De 9 Gentse musea openen donderdagavond niet alleen gratis de deuren, ze gooien er ook nog eens een hele hoop speciale verwennerijen bovenop. En wie ook daar koel blij blijft, garanderen we weke knietjes bij de old school telefooncel in het STAM. Betalen met muntjes of protonkaart en dan naar uw mama bellen, terwijl er buiten 20 wachtenden na u staan.
meer info

Hidden Orchestra + Moodprint
donderdag 7 december, 20u00, NEST

HIdden Orchestra is een band uit Schotland die zich niet schuil houdt, maar in alle hoeken van de wereld hun muziek verspreidt. Met hun enorme live reputatie speelden ze ondertussen al 250 shows in 30 landen. Hidden Orchestra is het solo-studioproject van multi-instrumentalist, composer én producer Joe Acheson. Ook het derde album bevat een groot aantal gastmuzikanten met verschillende muzikale achtergronden, afzonderlijk opgenomen en gecombineerd door Acheson in zijn studio om een 'denkbeeldig orkest' te creëren dat niet echt bestaat. Hoor vooral donkere orkestrale texturen, met field-opnamen, bassen en lagen drums en percussie.
Support komt van Moodprint, het project van Leuvens beatwonder Alexander Cornelis. 
meer info

Clouseau viert 30 jaar 
zaterdag 9 december, 20u00, Capitole

Al dertig jaar is Clouseau niet van de radio weg te slaan. De gebroeders Wauters willen dit vieren, maar pakken niet uit met toeters en bellen. Deze keer geen overdonderende lichteffecten en verbluffende projecties, maar concerten in een kleinere bezetting: met slechts twee extra muzikanten op de scène zal het elke keer ook muzikaal een zéér uniek optreden met vele verrassende versies van bekende hits worden. 
meer info


Channel Zero, Evil Invaders en King HIss
zatredag 9 december, vanaf 18u30 ,Concertzaal Vooruit

Terwijl ze in het Capitole rustig aandoen, zal het 400 meter verder headbangen geblazen zijn. Probeer maar eens stil te staan als je met Channel Zero een concertzaal deelt. Channel Zero is de beste metalband van het land. Hoewel het niet altijd van een leien dakje liep blijft de band van Franky De Smet-Van Damme metalharten veroveren. Ze stellen zaterdag hun nieuwe album 'Exit Humanity' voor.
meer info

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio