Vijfdejaars bezoeken Kinepolis en MIAT

Vijfdejaars bezoeken Kinepolis en MIAT

De leerlingen bezochten in de namiddag onder andere een oude weverij in het MIAT Foto: RR

Zelzate - Vorige week gingen de leerlingen van het vijfde jaar ASO en TSO van het GO-onderwijs naar Gent. Ze gingen naar de bioscoop en bezochten het MIAT, het Museum over Industrie, Arbeid en Textiel.

De weergoden waren de leerlingen en begeleiders van het GO!-onderwijs niet goed gezind, maar het was wel ideaal om de film Dunkirk te gaan bekijken. Gedurende een tweetal uur werden ze meegenomen naar de wereld van de jaren veertig waar op het strand van Duinkerke Engelse en Franse soldaten wachten op evacuatie. Vriendschap, moed, durf, mooie filmbeelden en het acteerwerk van Harry Styles, het was de ideale basis voor een geslaagde filmvoorstelling.

In de namiddag wachtte hen een bezoek aan het Museum voor Industrie, Arbeid en Textiel. Hier maakten de vijfdejaars kennis met de wereld van de textielindustrie, de eerste stoommachines, spinnenwielen en weefgetouwen om zo de Industriële Revolutie beter te kunnen begrijpen. Er was ook een tijdelijke tentoonstelling over kinderarbeid, die hen ook wist te boeien. 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio