Rode Duivels tijdens WK op groot scherm

Rode Duivels tijdens WK op groot scherm

Net als tijdens het EK van 2016 worden ook komende zomer zeker drie en misschien wel vijf wedstrijden van de Rode Duivels op groot scherm uitgezonden. Foto: Koen Van Waesberghe

Zelzate - Dinsdagavond raakte bekend dat minstens drie wedstrijden van de Rode Duivels tijdens het komende WK opnieuw op groot scherm worden uitgezonden. Dit zal terug op de parking aan café Napoleon worden.

Zoals menig voetballiefhebber wel zal weten zijn de Rode Duivels, de Belgische nationale voetbalploeg, vorige week voor het Wereldkampioenschap dat volgende zomer in Rusland doorgaat, uitgeloot in een groep met Engeland, Panama en Tunesië. 

Dinsdagavond was er op het gemeentehuis een vergadering met onder andere burgemeester Frank Bruggeman en de organisatoren over de uitzendingen op groot scherm. “Als voetbalminnaar ben ik blij dat ik dit kan aankondigen”, zegt de burgemeester die zelf voetbalscheidsrechter is.

De drie groepswedstrijden van de Rode Duivels worden alle drie uitgezonden op het grote scherm. België-Panama (18 juni om 17 uur), België-Tunesië (23 juni om 14 uur) en Engeland-België (28 juni om 20 uur) zullen te volgen zijn op de parking tussen de Oost- en de Westkade, zeg maar tussen café Napoleon en de Colruyt.

Als de Rode Duivels zich plaatsen voor de tweede ronde wordt ook deze uitgezonden en bij winst zal ook de achtste finale op groot scherm worden uitgezonden. Voor het eventuele verdere vervolg zal het afwachten worden tot begin juli 2018.

“Uiteraard wordt alles tot in de puntjes voorbereid op gebied van veiligheid”, laat de burgemeester nog weten met in zijn achterhoofd dat we nog steeds onder terreurniveau 3 leven.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio