de wekelijkse cultuuragenda van De Gentenaar

9 blinkende cultuurballen in uw kerstboom

9 blinkende cultuurballen in uw kerstboom

Foto: derek en renaud

Gent - Ook enkele dozen met ballen en slingers uitgepakt dit weekend? Hier en daar toch nog een klein gaatje in die boom? De Gentenaar schiet te hulp met 9 culturele tips voor deze week. Handig voor in die boom. Blinken doen alvast namen als Billy & Bloomfish, Paylove en Gershwins Greatest Hits. Hieronder 9 mooie tips, u vult aan met de lampjes.

Billy & Bloomfish
woensdag 13 decemer, 20u30, Café De Loge, vrije bijdrage in hoed

Twee vrouwenstemmen van Pascale Michiels & Kathleen Vandenhoudt, twee gitaren waarvaan één wat groter uitgevallen. In het verleden toerden deze 2 klassedames doorheen Europa met de Blue(s) Angels & About Queens of the blues. Vandaag touren de twee vrouwen opnieuw met nieuw werk.
meer info

Pavlove
woensdag 13 december, 21u00, concertzaal Trefpunt

Hopelijk begint u niet kwijlen bij het horen van de Gentse psychedelische rockband Pavlove. Vorig jaar brachten ze hun eerste single en EP uit, waarmee ze geselecteerd werden voor De Nieuwe Lichting 2017 (Stu Bru). Ze speelden al een uitverkochte releaseshow in de Gentse Charlatan en geven nu woensdag van jet in de concertzaal van het Trefpunt.
meer info

Mining Stories, theatervoorstelling
donderdag 14 en vrijdag 15 december, 20u30, CAMPO

De Brusselse theatermaakster Silke Huysmans groeide op in Brazilië. Een recente mijnramp daar greep ze aan om samen met Hannes Dereere een documentaire theaterperformance te maken. Via interviews nemen ze het publiek op sleeptouw.

 

meer info

Chris & Charly
donderdag 14 december, 22u00, Zaal Charlatan

Charlotte Adigéry is de sympathieke zangeres van WWWater. Ze deelt een grote liefde voor Jamaican soul en Rocksteady met haar moeder Christiane. Ze zingen Close Harmony en R&B uit het Kingston van de jaren zestig Zowel The Whodads en The internationals sturen een deligatie om een fijne begeleidingsband te vormen.
meer info

Anima Eterna Brugge speelt Gershwins Greatest Hits
vrijdag 15 december, 20u, Muziekcentrum De Bijloke

De Bijloke programmeert een perfecte opwarmer voor de kerstperiode. Anima Eterna Brugge herneemt namelijk nog één keer haar Gershwin programma. De Amerikaanse jazz componist schreef een prachtig repertoire bij elkaar waarvan heel wat songs bij iedereen belletjes doen rinkelen. The man I love, I got Rhytm, Rhapsody in Blue of An American in Paris werden ontsterfelijk én passen bijzonder goed bij kerstige sferen. Verwen uzelf dus een keer met een avondje Bijloke.
meer info

Too Tangled + Luk Paard
vrijdag 15 december, 21u00, Zaal Charlatan

Met hun recent verschenen album Revel Revel (03/17) tourde dit electronisch rock&roll koppel van Londen tot Dresden.Terug in Gent stellen ze hun nagelnieuwe EP ‚We Fake’ aan u voor. Too Tangled speelt opzwepende electronica met vettige gitaren. Ze hebben een goede live reputatie hoog te houden.

meer info

Ben Sluijs Quartet / 1982
vrijdag 15 december, 20u15, Handelsbeurs

Als iemand in staat is u geraffineerd en intrigerend het weekend in te trekken, moet het wel Ben Sluijs zijn. U krijgt alvast dit voorproefje als bewijs mee.

 

Naast zijn nieuwe jazzkwartet diezelfde avond ook het Noorse trio 1982 met sacraal minimalisme.

meer info

DEREK & RENAUD  [-]   VS. T'HOOFT & RIMBAUD

Derek & Renaud VS T'Hooft & Rimbaud
zaterdag 16 december 2017, 20.30u, bij' de Vieze Gasten

Wat gebeurt er als zanger-gitarist Derek en violist Renaud Ghilbert (Absynthe Minded) samen het podium bestijgen? Kunnen ze met hun tweetalige liederen Jotie T'Hooft, Arthur Rimbaud en het publiek dichter bij elkaar brengen? 
meer info

MuSiKa, een ontmoeting tussen muziek en beeldende kunst (try-out)
Zondag 17 december, 15u, MSK

Gent is gezegend met kostbare musea en dito muziekhuizen. Als die 2 dan nog eens de krachten gaan bundelen, wordt het helemaal interessant. En dat is exact wat MuSiKA, een samenwerking tussen het Museum voor Schone Kunsten Gent en intercultureel muziekcentrum De Centrale van plan zijn. Bekijk eens enkele werken uit de vaste MSK collectie door de ogen (en oren) van de Syrische violist en componiste Shalan Alhamwy en de Gentse zangeres met Caraïbische roots Charlotte Adigéry.
meer info

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio