Strooi- en ruimdiensten blijven 24 uur paraat, SP.A wil gratis strooizout

Strooi- en ruimdiensten blijven 24 uur paraat, SP.A wil gratis strooizout

Maandag, rond 19 uur, raakte een vrachtwagen in de problemen op het einde van de Sint-Stevenstraat, net voor de klim naar de Tractaatweg. Foto: Koen Van Waesberghe

Zelzate - De winterellende heeft toegeslagen. Grote delen van Oost- en West-Vlaanderen deelden in de sneeuw(vl)brokken. In Zelzate blijven de mensen van de technische dienst de klok rond paraat. De brandweer heeft de handen vol met zoveel sneeuwellende. In Puyenbroeck waren er zware problemen met de tenten van Music For Life.

Burgemeester Frank Bruggeman meldt dat hij zijn plicht als burgemeester nakomt. “De mensen van de technische dienst zullen, met de verplichte rusttijden in acht genomen, de klok rond zout strooien en sneeuw ruimen. Om 5 uur dinsdagochtend zal er een ploeg opkomen om de fietspaden te strooien, een uur later komen twee ploegen op om te strooien in de omgeving van de openbare gebouwen.

Music For Life

Sinds deze ochtend heeft ook de brandweer de handen vol. Er waren veel oproepen voor onder andere de Merellaan, de Knikkerstraat en de Emiel Caluslaan. In Puyenbroeck moesten verschillende tenten, die volgende week dienst moeten doen tijdens ‘De Warme Week’ van Studio Brussel, gestud worden. “Eén tent liep behoorlijk wat schade op”, zegt Kurt De Kock van de brandweerpost Zelzate. In de Sint-Elooipolder moest een stal gestut worden.

In de Sint-Stevenstraat had een vrachtwagen alle geluk toen hij richting Tractaatweg reed. Net voor het einde van de straat raakte hij in de problemen bij de lichte helling. Hij maneuvreerde zichzelf bijna de gracht in. Gelukkig was er een plaatselijke boer zo vriendelijk om deze onfortuinlijke Litouwer te hulp te schieten. De man zal hem eeuwig dankbaar blijven, hopen we.

Gratis strooizout

Toevallig verspreidde de SP.A afgelopen zaterdag een oproep voor gratis strooizout voor de inwoners van Zelzate. “Wij zien voor het gemeentebestuur een belangrijke rol weggelegd in het sensibiliseren en ondersteunen van inwoners die in de wintermaanden willen bijdragen aan veilige en bewandelbare voetpaden op momenten dat deze glad zijn door vorst in combinatie met regen of sneeuw, “zegt SP.A-fractievoorzitter Brent Meuleman, “gelet op de slechte staat van vele Zelzaatse voetpaden, wordt deze noodzaak enkel groter”.

Concreet wil de partij dat elk gezin van Zelzate recht heeft op tien kilo strooizout. Ze zullen dit punt laten agenderen op de raad van december. “Symbolisch hebben wij als partij 500 kilo zout aangeschaft en dit staat bij verschillende bestuursleden beschikbaar op hun oprit. Op deze tonnen staat een boodschap en buurtbewoners kunnen hun nodige deel daaruit nemen”.

Fase 2 bij IDM

De afvalintercommunale IDM laat weten dat bij hen fase 2 van het winterplan van kracht is. Dit betekent dat de afvalophaling doorgaat maar dat voorrang wordt gegeven aan restafvalcontainers. “We mogen echter de veiligheid van onze werknemers niet in het gedrang brengen, zeker in kleine en landelijke wegen is de ophaling moeilijk. De vuilnisbakken die niet geleegd werden dienen terug binnengehaald te worden en de volgende ophaling opnieuw te worden aangeboden."

Plaatselijke weersverwachting

Morgen wordt minder winters weer verwacht. Volgens Guido Bernaerdt, de Zelzaatse Armand Pien met een dagelijkse bijdrage op Facebook, viel er vandaag 15 centimeter sneeuw: “Tijdens de nacht van maandag op dinsdag valt er tot middernacht nog sneeuw en daarna winterse buien of sneeuwbuien bij nul graden. Dinsdag vallen er bij 3 graden winterse buien en verdwijnt langzaam de sneeuw en het ijs op de weg. De dagen erna blijft hetzelfde weerbeeld met 4 graden overdag en kans op nachtvorst”.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio