Sociaal project wint prijs Aedificas Foundation

Sociaal project wint prijs Aedificas Foundation

Andy Zenner (tweede van links) en Jan Coppens (vierde van links) kregen de cheque van vijfduizend euro wegens hun betrokkenheid en solidariteit Foto: RR

Zelzate - Vorige week won het project tussen De Sprong en schilderwerken Zenner vijfduizend euro voor hun project dat ze uitvoeren in het Lokers Daknamstadion.

Voor de vijfde keer reikte Aedificas Foundation, een initiatief van de confederatie bouw, haar jaarlijkse awards uitgereikt. Vier initiatieven, twee in Vlaanderen en twee in Wallonië, kregen elk vijfduizend euro om hun project te kunnen verderzetten.

Eén van die projecten is een samenwerking tussen het Centrum voor Arbeidszorg De Sprong aan de Oostkade en bvba Schilderwerken Zenner. Het project gaat door in het Lokers Daknamstadion, thuishaven van voetbalclub Sporting Lokeren. “Wij zijn al geruime tijd bezig met het renoveren van de kleedkamers en bijhorende gebouwen”, zegt Jan Coppens van De Sprong. “dit is een project op langere termijn en zorgt voor een win/win situatie”.

Betrokkenheid en solidariteit

Ook Andy Zenner, zaakvoerder van de gelijknamige schilderfirma aanziet dit zo, “hier komen enkel winnaars uit de bus. De patiënten leveren heel mooi werk en wij leveren het materiaal en de benodigdheden, voetbalclub Lokeren kan er maar wel bij varen”.

Ook voor de patiënten is dit leuk. “Regelmatig komen de spelers eens een babbeltje slaan en af en toe worden onze mensen uitgenodigd op de tribunes tijdens thuiswedstrijden”, zegt Jan Coppens, zelf groot supporter van de Wase ploeg.

Voor de jury viel de betrokkenheid en de solidariteit tussen beide partners op, “De Awards belonen vooral de persoonlijke inzet van directie en werknemers voor vorming en begeleiding van kansarme en kwetsbare jongeren”, zei Cécile Coune, voorzitster van de Jury, tijdens de prijsuitreiking. “Centraal staat dan ook de belangeloze dienstbaarheid van de ene mens naar de andere. Die inzet maakt immers het verschil.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio