Kinderuniversiteit bij Howest in Kortrijk

Kortrijk - Nu zondag kunnen leergierige kinderen en hun ouders terecht op een nieuwe editie van de Kinderuniversiteit bij Howest Kortrijk.

Van 9.30 uur tot 12 uur kan je die dag terecht in the Level, de thuishaven van de opleiding Digital Arts and Entertainment.
Kinderen uit het lager onderwijs, dus van 5 tot 12 jaar, die eens willen proeven van hoe het er in het hoger onderwijs aan toe gaat, kunnen zondag de sfeer opsnuiven bij Howest. Centraal thema is dit keer 3D. Kinderen krijgen een workshop die een antwoord biedt op vragen als 'Hoe komt het dat we beelden in 3D kunnen ervaren en wat zien we nu precies in het donker?' Maar de kinderen gaan ook zelf aan de slag en ontdekken op die manier de geheimen van de 3D-cinema. Alle workshops gebeuren onder de pedagogische begeleiding van de lerarenopleiding van Howest.
Ouders kunnen intussen naar een interessant hoorcollege in the Level. Daarbij wordt stilgestaan bij het ontwikkelen van games en de verschillende processen die hierbij aan bod komen, want het duurt meestal enkele jaren vooraleer een game klaar
is om op de markt losgelaten te worden. De voormiddag wordt afgesloten met een diploma-uitreiking waarbij de kids hun
eerste echte getuigschrift in handen krijgen. De workshops zijn die dag al goed gevuld, maar wie nog last minute wil aansluiten die dag, kan gewoon langs komen. Deuren gaan open tegen 9.30 uur; de dag wordt afgesloten tegen de middag.
Meer informatie op www.kinderuniversiteit.be.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio