Kerstconcert van jeugdmuziekatelier

Kerstconcert van jeugdmuziekatelier

Foto: Koen Van Waesberghe

Wachtebeke - Zondagochtend stond het jaarlijks kerstconcert van JMA Wachtebeke op het programma. De grote zaal in Cultuurhuis Safarken zat goed vol.

Om 10 uur stonden drie cursisten van Christiane De Wilde op het programma. Arthur Bracke, Arno Van Wijnsberge en Emma Lerno warmden de zaal op met een piano-optreden.

Aansluitend was het de beurt aan de cursisten van Lieve Pollet. Met zang, piano en saxofoon brachten ze de zaal in vervoering, afsluiten deden ze met de kerstwensen.

Na de pauze was er een gastoptreden van Liesbeth Debruyne (viool) en Laurence Mekhitarian (piano). Dit deden ze uit erkentelijkheid tegenover het jeugdmuziekatelier. Dit atelier zamelde onlangs instrumenten in om te schenken aan de actie van VRT-reporter Rudi Vranckx waarin hij ingezamelde muziekinstrumenten schonk aan een muziekschool in Syrië. Aangezien hijzelf al voldoende had ingezameld schonk het JMA de instrumenten aan SILAM, een school in Gent die zich inzet van minderbedeelden en vluchtelingen.

Aansluitend trad de zangklas van Liesbet Plasqui op met Yarina Baes, Warre Dierkens en Hanelyn Devloo. Daarna was het aan Hanne Noët, een cursiste van Hann Houben om met de klassieke gitaar op te treden en om af te sluiten traden Nina, Aami en Nette uit de klas van Astrid Stevens op met pop en rock piano.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio