Kerstconcert met Lisa del Bo

Kortrijk - Op dinsdag 19 december is er in de SInt-Maartenskerk van Kortrijk een kerstconcert met Lisa Del Bo.

Sint Vincentius woonzorgnetwerk wenst zich de volgende jaren in te zetten op participatie en buurtwerking. Deze week organiseren ze twee initiatieven met de bedoeling om mensen samen te brengen. Deze twee initiatieven dragen bij tot een inzameling in kader van de Warmste Week.

Algemeen directeur Eveline Breye: "Op dinsdag 19 december organiseren we een kerstconcert met Lisa Del Bo in de SInt-Maartenskerk (15 tot 17 uur).  Daarbij richten we ons op mensen van bij ons in het woonzorgcentrum, in de assistentiewoningen maar ook op de buurt, familie, bewoners van Den Achtkanter. Vanuit collega’s ouderenzorg komen ook mensen langs: Sint-Carolus, Sint-Vincentius Meulebeke, OCMW Wevelgem,Wakken. We zetten in op kerstsfeer en gezellig samenzijn. De mensen worden begeleid door vrijwilligers, sympathisanten,studenten,…"

Op woensdag 20 december wordt van 10 tot 17 uur een kerstmarkt  georganiseerd in het gebouw op de Houtmarkt.  De volledige benedenvloer is volzet met zowel eigen initiatiefnemers als externen zoals Den Achtkanter, een vereniging voor blindegeleide honden. Er wordt ook animatie voorzien voor de allerkleinsten.

Breye: "We organiseren eerst en vooral in functie van sociaal contact, mensen samen brengen. Daarnaast koppelen we graag het nuttige aan het aangename en zamelen we geld in voor Den Achtkanter voor de aankoop van een toestel waardoor ouderen gemotiveerd en gestimuleerd worden om te bewegen en dat aan te passen is aan hun eigenheid. Er kan bv. aangepaste muziek op maat geprogrammeerd worden. Gezien het toestel mobiel is, gaan we dit organisatieoverschrijdend inzetten."

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio