Het was op een bevroren ondergrond dat de tweede dag van Music For Life van start ging. Regelmatig ging een bezoeker tegen de grond, zonder erg echter. Tegen de middag stonden op de parking tientallen schoolbussen, de zon was intussen door de mist gebroken. Driekwart van The Flame vulde zich in een mum van tijd met jongeren voor een optreden van de Ketnetband.

De leerlingen en leerkrachten van gemeentescholen Het Krekeltje en De Krekel kwamen per fiets naar Puyenbroeck, een fietstocht van ruim één uur. De cheque kon echter maar in de vooravond worden afgegeven waardoor veel kinderen reeds huiswaarts waren. Dankzij hun fluo-sponsorloop, een lichtjesverkoop, een taartenverkoop en nog diverse initiatieven kon met 2.404 euro overmaken voor de Over-Hoop, een vzw die opkomt voor families met jonge verkeersslachtoffers.

Ook vrije basisschool Sint-Joris uit Lochristi kwam langs. Zijn schonken een cheque van 6.100 euro ten voordele van het kinderkankerfonds. Giske De Graeve (10) is een leerling van de school waarbij voor een tweede keer leukemie is vastgesteld. Het meisje was vier toen voor het eerst het woord kanker viel, na twee jaar vechten tegen de ziekte werd ze beter. Goed één jaar terug herviel het meisje, die na een zware behandeling momenteel in haar nabehandelingsfase zit. 

Evy Van Kerckvoorde en Nick Van Kenhove vertegenwoordigden dan weer het Zelzaatse gemeentepersoneel. Zij kwamen de opbrengst van hun Warmste Kwis, die tien dagen geleden doorging, afgeven. De kwis ging door in CC De Brug en er werd door 25 teams aan deelgenomen. De opbrengst van 1.413 euro wordt geschonken aan De Sprong, een Zelzaats Centrum voor Arbeidszorg.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio