Een uit de kluiten gewassen scoutstent, kan je zeggen, al doe je ze daarmee oneer aan, als je ze ’s nachts ziet schitteren. Dinsdag gaven Eva De Roo en Bram Willems een rondleiding.

Onderaan vind je de nachtstudio, daarboven is een slaapplaats met drie bedden. “Hier kunnen we even tot rust komen, na alle prikkels van de dag”, zegt Eva. Maar van echt goed slapen is geen sprake: de studio en de slaapplaats worden enkel gescheiden door een houten vloer. “Het was net alsof Linde (Merckpoel, nvdr.) tijdens de eerste nachtuitzending een feestje op gang trok, terwijl er maar één gast op bezoek was.”

In de nachtstudio is het dan weer rillen, ook al ziet die er met een haardvuur best gezellig uit. “Tijdens die eerste nacht heeft Linde na een uur haar dikke sokken en twee uur later haar winterjas weer aangedaan. Zo koud is het er. De douche is dan het enige dat nog soelaas kan brengen.”

Na Music for Life wordt de constructie weer afgebroken en heropgebouwd in een Franse wijngaard. Daar zal het dienen als prototype voor een nieuw vakantiedorp.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio