De allereerste cultuuragenda 2018.0

De allereerste cultuuragenda 2018.0

Foto: isolde lasoen

Gent - Na de vuurwerkknallen, gourmetstellen, cadeautjes en collectieve beneveling wil u niet echt aan agendabeheer doen. Alle begrip. De Gentenaar presenteert u alvast de kersverse cultuuragenda. Zo vult u makkelijk de laatst gaatjes van de kerstvakantie met de kinderen. Of schenkt u uzelf een rustig uitje en wat adempauze. Veel culturele ademruimte gewenst in 2018!

Kindertheater Festival Spekken 2017
nog tot 6 januari 2018, Tinnenpot en Gravensteen

Plukken uit een gevarieerd en verrassend aanbod kindervoorstellingen kan opnieuw dankzij het Spekkenfestival. "Schommelkoe", "Rattekatte" of "Op drift" (en vele anderen) brengen de fantasie van uw koters helemaal op hol en pimpen die uitstap naar de kerstmarkt met een grote toef slagroom.
meer info

Zebrawoods
van donderdag 4 tot zondag 7 januari, 20u30, Zebrastraat

Donderdagavond opent Delv!s het tweede luik van Zebrawoods. Delv!s, aka Niels Delvaux trakteert de dieren in het Zebrabos op een of twee paar dancing shoes en leert hen indien nodig enkele funky danspasjes aan. Van een opener gesproken. Op vrijdag zet School is Cool op passende wijze het eerste weekend van het jaar in. De band blies tot tweemaal toe een frisse wind door het Belgische poplandschap. Met de derde plaat ‘Good News’ maakt de Antwerpse band een hink-stap-sprong tussen Dire Straits en Bruce Springsteen en tussen Fleetwood Mac en Grizzly Bear. Puike referenties, puike plaat. Hopelijk blijven ook zaterdag alle bomen in Zebrawoods rechtop. Alweer mag er gedanst worden. De gebroeders Coorevits van Compact Disk Dummies zijn als sinds 2012 een klinkende naam op menige affiches. Zondag gaat de storm liggen en valt iedereen in zwijm voor de charmes van Isolde Lasoen. De drumster van Daan staat staat al een tijdje met 'Les Bens'. Haar solo debuutalbum "Cartes Postales" is in oktober 2017 verschenen. Ze laat het kwik stijgen tot Zuid-Franse normen en als de wind goed zit, waait er een de pastisgeur door de bladeren van het Zebrabos. 

meer info

Introductierondleiding Bibliotheek De Krook
zaterdag 6 januari, 14u, gratis

Nog steeds een beetje overdonderd door het gebouw en het immense aanbod van de nieuwe Bibliotheek De Krook? Verwen uzelf met de gratis introductie. Samen ontdekt u zo de nieuwe werking en de collectie via bijvoorbeeld Leestips op maat, online dossiers, Bieblo en de KrookBIBapp. Puigdemont heeft zijn rondleiding al achter de rug. U verdient er zeker ook één. Een leuke manier om het nieuwe cultuurjaar te starten. En helemaal gratis.
meer info

Brussels Jazz Orchestra en De Frivole Framboos
zaterdag 6 januari, 20u00, Capitole Gent

Onder het motto 'Dubbel geboek' brengt het Capitole een duo van Jazz en Fruitige muzikale comedie. Of was het eerder een toevallige clash van twee toevallige boekingen op dezelfde dag in dezelfde zaal? Het Brussels Jazz Orchestra brengt jazz met een dynamische, orkestrale sound, geworteld in de jazztraditie. De BJO-musici zijn bovendien stuk voor stuk uitmuntende solisten, wat ruimte schept voor improvisatie.

De Frivole Framboos zijn Peter Hens en Bart Van Caenegem. De grootmeesters in muziekvermengerij verrassen jong en oud met Musico-Humorologische onthullingen. De pratende cello en de alom geprezen mezzo-coloratuur-bariton-stem van Peter Hens worden aan de wondervleugel begeleid door toetsenfluisteraar Bart Van Caenegem. Op de he typerende wijze worden composities uit hun context gelicht, muziekstijlen spelenderwijs omgedraaid, ritmes en melodieën omgetoverd tot nieuwe meesterwerken.
meer info

Het is roodgeelblauw en het klinkt als wauw!, familieconcert met Symfonieorkest Vlaanderen
zondag 7 januari, 15u, Muziekcentrum De Bijloke

Tijdens het eerste weekend van januari zijn kinderen (en hun families) extra welkom in De Bijloke. Iedereen wordt voor het concert opgewarmd met een knallend kleurenfeest en een spelparcours. En tijdens het concert musiceren kinderen mee met de big boys and girls. Een warm, muzikaal en interactief last-minute cadeautje?

 

meer info

The Go Go Go's
zondag 7 januari, 22u00, Café Charlatan, gratis

Als je het ons vraagt is dit de perfecte uitsmijter van de eerste week van 2018. The Go Go Go's is een tribute band. Geen tribute aan één groep, maar aan de muziek van de jaren 60. Laat die beentjes maar zwieren!

Het nieuwe Huis van Alijn, Het museum van de dingen die (n)ooit voorbijgaan
nog tot 16 december 2018, open tijdens de kerstvakantie, daarna dagelijks open (behalve op woensdag), Huis van Alijn

Het nieuwe jaar induiken gaat vaak gepaard met terugdenken aan hoe het was. Hoe de dagelijkse en speciale gebeurtenissen vroeger verliepen, kan u in alle glorie herbeleven in het Huis van Alijn. En hoe het was, is niet meer hoe het is, want het huis is helemaal vernieuwd. De moeite om zelf én met kinderen te gaan ontdekken.
meer info

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio