Voetbal derde provinciale: SK Wachtebeke – FCG Sint-Laureins 0-1

Afgeweken schot beslist wedstrijd

Afgeweken schot beslist wedstrijd

Foto: www.skwachtebeke.be

Zelzate / Wachtebeke - SKW heeft het nieuw jaar niet al winnend kunnen ingaan. Het verloor met het kleinste verschil door een doelpunt iets na het uur. In de stand blijft het net boven de gevaarlijke degradatiezone hangen. Volgende week trekt rood/wit naar leider VSV Gent.

SK Wachtebeke: Kaay Criel, Mathieu Dumoulin (73’ Tim Steinweller), Osman Balkan, Brecht Hoornaert, Benjamin Van Bambost (60’ Gian De Meester), Justin De Clercq, Jason Baeke (89’ Frederik Van Driessche), Florian D’Hondt, Brandom Bomeré, Tanguy Delcour en Kevin Lambert.
FCG Sint-Laureins: Anthony De Muer, Wesley Roman, Jordy Martens, Tim Van Driessche, Robin Van Coillie, Sander Cools, Djordy Van De Vijver, Niels Laureyns (90’ Tim Michiels), Kenneth Verreck, Simon Ally en Lucas De Busschere.
Doelpunten: 64’ Cools
Gele kaarten: Balkan en Laureyns
Scheidsrechter: Irmgard Van Meirvenne, Dirk Van Damme en Marc De Belder

De bezoekers begonnen het best aan de match maar konden enkel dreigen via een vrijschop, doelman Criel hield de bal uit zijn doel. Gaandeweg kwam Wachtebeke in de match maar ook bij hun bleven de kansen achterwege. De beginstand werd de ruststand.

Iets na het uur kwamen de bezoekers met wat geluk op voorsprong toen Cools zijn schot afweek en in doel belandde. Wachtebeke ging op zoek naar de gelijkmaker: Bomeré kreeg die kans maar zag zijn poging van dichtbij overgaan. Op de tegenaanval misten de bezoekers de 0-2. Wachtebeke had nog wel een slotoffensief maar de gelijkmaker bleef uit.

Zaterdag won Ertvelde met 3-0 van Sint-Laureins en ging Knesselare met 0-1 winnen bij Muide. Zondag versloeg Lembeke Vinkt met 3-2, won Maria/Aalter met 1-0 van Nevele, ging DKW met 2-4 winnen bij Kaprijke/Bentille, versloeg leider VSV Gent Ursel met 0-2 en vernederde Hansbeke Watervliet, het werd 0-5.

In de stand heeft VSV nu 38 punten en dit zijn er twee meer dan Ertvelde, drie meer dan DKW Evergem, zes meer dan Sint-Laureins en zeven meer dan Lembeke. Wachtebeke staat negende met achttien punten, Sint-Kruis-Winkel is elfde met zestien punten.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio