7 cultuurtips die stretchen van Bruno tot Zimmerman

7 cultuurtips die stretchen van Bruno tot Zimmerman

Zimmerman op zondag in de Minardschouwburg Foto: Zimmerman

Gent - Deze week vieren we opnieuw de Vrede én Lenny (aka Leonard Bernstein), met de dirigerende handen van Dirk Brossé. Maar we zeggen ook hoera voor Bruno (Deneckere, toevoeging voor niet-Gentenaars), de circusfestivalstrapatsen van Smells like circus en Zimmerman (aka Simon Casier) met extra strijkers en blazers. Tijdens deze culturele spreidstand, kunnen wat danssessies op het Lili Hop festival (Lindy hop) de spieren soepel houden.

Bruno Deneckere
maandag 15 januari, 21u00, Café Trefpunt
Je bent pas een echte Gentenaar als.... je weet wie Bruno Deneckere is. In een Gentse inburgeringscursus zou je leren dat de man singer songwriter is, al ruim 30 jaar in de Gentse muziek scene meedraait, een man van weinig woorden is en onlangs het boek 'Brunowords' uitgaf. In een ver verleden was hij de frontman van 'The Pink Flowers' en speelde daarna lang in de band van Lieven Tavernier. Zowel in groep als solo voelt hij zich als een vis in het water. 

Smells like circus (org. Circuscentrum en Vooruit)
dinsdag 16 tot zaterdag 20 januari, Gentse binnenstad

Circus, dans, performance en theater snuffelen erop los in het koortsig, spannende festival Smells like circus. Ook dit jaar kan je op verkenning in de Vooruit, maar daarnaast extra speelplekken in De Expeditie, KOPERGIETERY, Minardschouwburg, CAMPO en op locatie.
meer info

Keith Dunn Band (US)
dindsdag 16 januari, 20u30, Café Missy Sippy 

Ook Keith Dunn staat al meer dan 30 jaar op de planken. De bluesbrother uit Boston kocht zijn eerste mondharmonica toen hij twaalf was en leerde de kneepjes van het vak van de grote bluesnamen als James Cotten en Hubert Sumlin. Dunn zou wonen in Nederland en steekt dus de grens over om Gent te verblijden met zijn swampy Mississippi grooves. Let's hope that Trump never drains the Mississippi Delta Swamps!
meer info

Dubbelconcert Nathan Daems & Tristan Driesens – T.J. Segers, Opatuur
Donderdag 18 januari, 20u, Mub'art.
“Kwetsbare muziek”, zoals accoustische jazz, krijgt al lang asiel bij Opatuur. Opnieuw een avond met een dubbelconcert in de brasserie aan het MSK. De gasten Daems en Segers stonden al eerder op het podium bij Opatuur, en dat ging dus duidelijk goed, gezien hun nieuwe uitnodiging. Laat u inpakken door fluit, marimba, oud en vibrafoon. Wie heeft dan nog een dekentje (of inpakpapier) nodig?
meer info

LiLi Hop festival
Vrijdag 19 t.e.m. zondag 21 januari, Danshuis De Ingang

Lindy Hoppers doen best niet aan Gentse stadsvlucht. Want eigenlijk worden ze het jaar rond verwend. Nu staat er opnieuw drie dagen lang trillende en lillende Lindy Hop pret voor de deur met het LiLi Hop festival. Er zijn workshops voor alle denkbare niveaus, feestjes en veel live muziek, bijvoorbeeld met de band Reverent Juke. 
meer info

Symfonieorkest Vlaanderen, Dirk Brossé
zondag 21 januari, 15u, Muziekcentrum De Bijloke

100 jaar geleden werd de muzikale wervelstorm en componist Leonard 'Lenny' Bernstein geboren. De onsterfelijke melodieën van onder meer West Side Story maakten hem geliefd. Voor andere muziekpuristen werd hij daardoor te populair. Jammer voor hen, want Bernstein schreef een pak veelzijdige, meeslepende en verrassende muziek. Ook dirigent Dirk Brossé is fan en legt zelf graag uit waarom.

 

Het concert nu zondag in De Bijloke is een vredesconcert (in het kader van de Gentse stadscampagne "Strijd mee voor vrede"), trouw aan Bernsteins pacifistische idealen.
meer info

Zimmerman - Extra Large And Stripped Down
zondag 21 januari, 20u00, Minard

Zimmerman is een van de dochterbedrijven van het moederschip Balthazar. Zanger Simon Casier brengt speciaal voor dit optreden heel wat extra muzikanten mee. Hij breidt zijn band uit met een strijkkwintet en twee blazers. Samen met hen stelde hij een setlist op die oud en nieuw werk omvat. Verwacht je aan intiemere versies van zijn songs. “Dit is iets wat ik al wilde doen sinds ik de eerste song van mijn plaat schreef”, zegt Simon Casier over dit unieke optreden van zijn band Zimmerman in de Minardschouwburg. 
meer info

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio