Scouts getroffen door storm

Scouts getroffen door storm

Het in aanbouw zijnde lokaal ging gedeeltelijk tegen de grond Foto: if

Zelzate - Scoutsgroep De Kievit is getroffen door de storm van afgelopen donderdag. Het in aanbouw zijnde lokaal ging gedeeltelijk tegen de grond. De vrijwilligers zijn er het hart van in maar gaan er terug tegenaan. “Gelukkig dat er geen gewonden vielen”.

Scoutsgroep De Kievit die hun terreinen heeft in de Broeder Leopoldlaan bracht het nieuws via Facebook: “langs deze weg willen we jullie even op de hoogte stellen van het helaas mindere goede nieuws”, stond er te lezen.

De vele vrijwilligers zijn reeds sinds vorige zomer bezig om nieuwe lokalen te bouwen voor ongeveer de helft van hun 150 leden. Ze hoopten om in het najaar van dit jaar die te kunnen openen.

Helaas, de storm van afgelopen donderdag passeerde ook bij hen. “Gelukkig was er niemand aanwezig zodat er geen gewonden vielen”, zegt hoofdleider Sylvester Maes, “het is wel jammer voor de vele vrijwilligersuren die reeds in het gebouw zitten, ik voelde me echt heel slecht”.

Ondertussen blijven ze niet bij de pakken zitten, de verzekering is aangesproken en het puin wordt geruimd om er daarna terug tegenaan te kunnen gaan. “een scout of gids staat na een tegenvaller weer op en gaat verder”, zegt Maes nog, “wij laten alleszins onze hoofden niet hangen en blijven omhoog kijken, we doen wat nodig is.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio