Kortrijk Xpo meets Den Achtkanter

Kortrijk - In de lobby van het Meeting Center van Kortrijk Xpo wordt werk tentoongesteld van kunstenaars van Groep Ubuntu x 8k. Dat is de nieuwe naam van Den Achtkanter na de fusie met de Groep Ubuntu.

Kortrijk Xpo heeft een artistieke samenwerking met deze vzw. Er is werk te zien van Christa Allegaert, Nathalie Defrenne, Veerle De Mets, Geert Dons, Isabelle Lecluyse, Leen Lefebvre en Benny Verfaillie. 

Het zijn niet zomaar kunstwerken van cliënten van Groep Ubuntu. Ze hebben inspiratie gezocht en gevonden op verschillende beurzen die ze in Kortrijk Xpo hebben bezocht: Groomania, Eurodogshow, Spirituele Expo, Interieur en Stoffenspektakel. Daarmee gingen ze creatief aan de slag in hun atelier. 

Groep Ubuntu is een Kortrijkse vzw die bijdraagt tot de levenskwaliteit van volwassenen met een verstandelijke beperking of een niet-aangeboren hersenletsel.

Door het bezoeken van tentoonstellingen of door een samenwerking met andere kunstenaars maar ook door deel te nemen aan artistieke projecten buiten hun kunstatelier worden de cliënten van Groep Ubuntu x 8K uitgedaagd. Zo kunnen ze hun grenzen verleggen tot ver buiten de muren van het atelier.

De kunstwerken zijn te bekijken en kunnen ook aangekocht worden. De opbrengst gaat integraal naar de vzw.  De tentoonstelling loopt tot 26 oktober 2018.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio