Triggerfinger rockt in maatpak met bloemetjes

Triggerfinger bestaat dezer dagen niet uit drie, maar vier mannen in maatpak. Of de Heilige Drievuldigheid van rockend Vlaanderen liever met vier kaart of ze met gitarist Geoffrey Burton haar sound een extra dimensie wou geven? Wij gokken op het tweede. De pompende rock van Ruben Block deed het bevroren water achter de Vooruit gisteren openbarsten. Hoewel, volgens kenners achteraan in de zaal stond het daarvoor nét dat tandje te stil.

De machine die Triggerfinger is, heeft zich wat heruitgevonden. Op de jongste plaat Colossus geloofden we tijdens ‘Bring Me Back a Live One’ nog in de reïncarnatie van David Bowie. Live viel dit gisteren door de té vettige stonersaus, de matige samenzang en gebrek aan sax wat tegen. Dat waren we vlug vergeten toen Geoffrey Burton vooraan op het podium flaneerde met de flair van een Londense bankier die op een afterwork zijn kans zag om op de tafels te dansen. Om duimen en vingers van af te likken!

Triggerfinger pakte het publiek stevig bij zijn nekvel. De eerste drie nummers waren er boenk op en het publiek brulde na drie nummers al mee met het tien jaar oude First Taste. Block wisselde een handvol nummers uit het nieuwste album af met ouder werk. Heerlijk, die minutenlange dreigende crescendo van My Baby’s Got A Gun die de concertzaal van de Vooruit voorbereidde op een blokje headbangen.

O ja! U zag Mario Goosens bijten in zijn cimbalen. De hyperkinetische en onuitputtelijke drummer had ook gisteren moeite om braafjes op zijn drumkrukje te blijven zitten. Na een legendarische solo mochten Ruben Block en Lange Polle mee op het drumschavot om het verplicht STOMP-momentje aan te vangen. We misten enkel nog de olievaten met opspattend water.

Bijna liep het verkeerd af met Ruben Block. Van al dat ‘Dancing Around’ was Spinal Tap niet veraf. Hij werd tijdens een extatische solo bijna verenigd met de vloer, maar hij corrigeerde wonderwel. De set afwerken deed Triggerfinger zoals het anderhalf uur eerder begonnen was. Met twee bassen. De titelsong ‘Colossus’ heeft een heerlijk eenvoudige riff die het publiek uitnodigde op een noisy orgie van speelgoed en echte instrumenten.

Bissen deden ze met verve. Het atypische, maar o zo mooie ‘Afterglow’ kreeg gezelschap van Rihanna en Iggy Pop. Rampapapam Fun!

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio