7 cultuurtips met en zonder confetti

7 cultuurtips met en zonder confetti

Foto: dirk.

Gent - Heel wat scholen vierden al carnaval. En in de krokusvakantie hoeft u daarvoor ook niet naar Aalst. Dinsdag duikt u gewoon in de carnavaleske New Orléans avond op Mardi Gras in de bluesbar Missy Sippy. Wie niets heeft met carnaval hoeft natuurlijk helemaal niet thuis te blijven deze week.

Logos Robotorkest: Xavier Verhelst in het spotlicht
Dinsdag 13 februari, 20u, Logos Foundation

Ook robots zwaaien hun vrienden uit. De Gentse componist en muzikant Xavier Verhelst was jarenlang één van de steunpilaren achter het Logos Robotorkest. Nu hij met pensioen gaat, maakt het Robotorkest zich op voor een gepast, feestelijk en vooral muzikaal afscheid. De mechanische muzikanten worden aangevuld met exemplaren van vlees en bloed, zoals Dirk Moelants, Ludwig Van Gijsegem en Marcel Ketels.
meer info

Girls in Hawaii + Fùgù Mango
Donderdag 15 februari, vanaf 19u30, Concertzaal Vooruit
Het vierde album van de Waalse band Girls in Hawaii beschrijft met subtiele, spaarzaam gearrangeerde songs een échte wereld, zonder franjes. 'Invloeden als Grandaddy, The Beatles en Sparklehorse zijn nooit ver weg. Donkere synthbassen en new-wave-achtige elektronica-opstootjes doet ons mijmeren naar de jaren tachtig.  Support door Fùgù Mango: Brusselaars die een funky, dansbare mix serveren van indiepop, dancebeats en wereldse ritmes.
lees meer

Citadelic@S.M.A.K.  met  Rudy Trouvé & Vlek
Vrijdag 16 februari, 20u, S.M.A.K.

Rudy Trouvé vermorzelde op zijn eentje zowat alle denkbare rockidiomen in de jaren ’90. Met o.a. dEUS, Kiss My Jazz en Dead Man Ray verlegde hij grenzen. Niemand kan zijn sound exact omschrijven en toch weet iedereen na een nanoseconde dat het Trouvé moet zijn. Heerlijk bezoek in het S.M.A.K. dus, samen met het collectief VLEK.

Meer info


Mise en Scene
Vrijdag 16 februari, 19.00u., Concertzaal Trefpunt

Af en toe een streepje ska werkt heilzaam. Zeker als de ska Ghent Made is! Met zowat 750 optredens in 27 landen (waaronder USA in 2009 en Mexico in 2014) heeft Mise en Scene een hele ontwikkeling doorgemaakt. Ze begonnen als punkband, maar de ska sijpelde alsmaar meer door. Vorig jaar bracht Mise en Scene de Ep One Way uit. Zet het weekend dansend in met de 8 man en 1 vrouw van Mise en Scene.

meer info

Dirk.
vrijdag 16 februari, 20u00, Café Charlatan

Met hun venijnige slackerrock bouwden dirk. een smaakmakende live-reputatie op.  De 'Gentse' band behaalde brons tijdens zowel Westtalent als Humo’s Rock Rally en is sindsdien helemaal klaar om de wereld te veroveren. Dit jaar brengt het viertal hun eerste album uit, dat zeer toepasselijk de naam ‘album’ zal dragen. Support: Six HAnds
meer info

Ex Tempore & Florian Heyerick
Zaterdag 17 februari, 20u, Sint-Machariuskerk (org. De Bijloke)

De muziekgeschiedenis kan bikkelhard zijn en de mazen in het muzikale net groot. Af en toe valt er een componist tussen die mazen, zonder het te verdienen. De barokcomponist Graupner is zo’n voorbeeld. Gelukkig knokt Florian Heyerick met al zijn muzikale krachten al jaren om dit onrecht ongedaan te maken. Met concerten, lezingen, opnames en een heus festival zorgt hij ervoor dat u binnenkort Bach en Graupner samen vernoemt.
meer info

Nils Frahm
Zondag 18 februari, 20u15, Handelsbeurs

Net nu de wereld componist en muzikant Jóhann Jóhannsson verliest, komt Nils Frahm naar Gent. De muziek van Frahm en Jóhannsson zit in elkaars vaarwater.  De Duitse componist, pianist en knoppentovenaar Frahm scoort ondertussen hoge toppen met zijn nieuwste album All Melody.
Meer info
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio