'Danseren' op Girls in Hawaii in Vooruit

Girls in Hawai in Vooruit Foto: kvd

Gent - Zanger Lionel Vancauwenberghe struikelde even over de taalgrens toen hij de concertzaal van de Vooruit uitnodigde om te dansen. "Danseren jullie mee?," klonk het. De fans van de Waalse band Girls In Hawaii was de boodschap evenwel duidelijk. Ze wiegden mee op de melancholische eighties vibes van de nieuwe plaat.

Nocturne, zo doopten de zes leden van Girls In Hawaii hun vierde album. Zoals heel wat bands grijpen ze terug naar de muziek uit hun kindertijd. Tussen de laatste twee platen door werden alle Girls vader. Misschien is er een verband met de terugkeer naar de eighties?  Een gezonde portie synths drumde de overvloed aan gitaargeweld wat aan de kant op Nocturne. Zo staat een nummer als 'Time to forgive the winter' uit 2006 met die snedige jaren-90-gitaren bijna haaks op de dansbare elektropop van 'Walk'.

Volgens Waals-Brusselse indierockers van Girls In Hawaii bevat de plaat “muziek voor de nacht”. Voor ieder uur van de nacht een song.  Live slaan de stemmen van beide zangers nog altijd therapeutisch in op het publiek. Hun stemligging is een match made in heaven. 

Los van de toetsspelende tolk Frans-Nederlands die het publiek af ten toe uitnodigde tot een stukje handgeklap was er niet veel beweging op het podium. De zes Girls uit Hawaii stonden vaak Kraftwerkgewijs op hun kruisje vastgenageld. We stoorden ons daar niet aan omdat de band een zeer geanimeerde lichtshow meebracht. De Girls in Hawaii stuurden ons de nacht in met een covertje van A.M. 180 Grandaddy, de band waarbij ze ooit de mosterd haalden.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio