8 cultuurtips en verjaardagskussen voor De Krook

8 cultuurtips en verjaardagskussen voor De Krook

RvhG deze week in de Minard - Cultuuragenda Foto: Steven Hendrix

Gent - Eén jaar lang verwent De Krook reeds alle Gentenaars en al wie haar een bezoekje brengt. Het is er steeds mierendruk en toch is het een plaats om te ontspannen midden in het stadsgeweld. We hebben nog wel een decennium nodig om alle hoekjes en kantjes van haar architectuur te ontdekken. En haar totale make-over wanneer de nacht valt! Feest zaterdag gulzig mee op nog veel jaren samen.

Voorwaarts Maart ( for Kids)/ En Avant Mars
woensdag 7 maart, 15u, Muziekcentrum De Bijloke


Een high five met een kinderhandje voor de mensen achter het festival Voorwaarts Maart/ En Avant Mars. Voor de eerste keer in de geschiedenis van het festival laat Headliner namelijk een kind-vriendelijke versie voorafgaan aan het avondprogramma. Kinderen vanaf 6 jaar zullen bijvoorbeeld boventoongezang kunnen horen van een contrabassist en een elektronische performance die wordt beïnvloed door live-informatie uit de ruimte. Vanaf 18u30 nemen de volwassenen het dan over met o.a. BINKBEAETS, Bl!ndman en Frank Nuyts. Mogelijk blijven wel wat opgewarmde kindjes hangen.

meer info

Moviemento filmfestival, gratis
7, 14, 21 en 28 maart, Film-Plateau (Paddenhoek, 9000 Gent)

Politieke films en documentaires rond het thema verzet zijn niet alleen noodzakelijk, ze verdienen ook een eigen festival. In Gent krijgen ze dat ook. UGent (Menarg, Middle East and North Africa Research Group UGent), Vrede vzw en Koerdisch Instituut organiseren gratis vertoningen van 4 nazinderende films of documentaires. Nu woensdag is dat “Landless Moroccans”. Vier jaar geleden werden de huizen van bewoners van een wijk in Rabat ontruimd en vernietigd. Sindsdien vechten ze tegen onteigening. De inleiding en het nagesprek gebeurt samen met Soraya El Kahlaoui, de regisseur van de film.

meer info

Cool Ghouls 1 THe Tubs
dinsdag 6 maart, 19u30, Concertzaal Trefpunt


Allen richting Trefpunt voor een avondje San Franciso. 

De band haalt inspiratie uit de klassieke jaren ’60 rock en verbazen je met prachtige meerdelige harmonieën. Bereid je alvast voor met een duik in hun uitgebreide catalogus oorwurmen en laat je vervolgens verrassen door hun strakke live optreden. The Tubs nemen de support voor hun rekening. De Gentse Americanaband leverde al vier platen af en is als goeie wijn, hoe ouder hoe beter. 

meer info

Het Zesde Metaal
woensdag 7 maart, 20u00, Minard
Theatertour Calais

Als je nog nooit hoorde van Het Zesde Metaal leefde je de laatste jaren hoogstwaarschijnlijk in een klooster ergens in Nepal. Talent blijft boven drijven, dat bevestigt het Zesde Metaal ook met hun laatste plaat 'Calais'. In het voorjaar van 2018 trekt Het Zesde Metaal naar de theaters met volledig herwerkte versies van songs uit het beklijvende ‘Calais’, afgewisseld met werk uit eerdere albums. 
Meer info

Ares
donderdag 8 maart, deuren 19.30u., Zaal Charlatan

Ares is één van de meest hardwerkende rappers van Nederland. Bovendien werd hij door zowel 3voor12 als OOR uitgeroepen tot één van de beloftes van het jaar. Ares is het alter ego van de Nederlandse rapper Rens Ottema. Sinds zijn debuutalbum 'Road Trip' in 2014, bracht Ares elk jaar een nieuw project uit met de EP’s 'Alleen In De O' en 'Beter Niet Dood'. Hij zet die traditie in 2017 voort met de release van zijn nieuwe album 'Prins' (Top Notch). Het maakt van Ares één van de meest hardwerkende rappers van Nederland. Bovendien werd hij door zowel 3voor12 als OOR uitgeroepen tot één van de beloftes van het jaar.

meer info
 

Raymond van het Groenewoud
vrijdag 9 maart, 20.00u., Minard


Van het Groenewoud stond eerder solo met 'Kreten en gefluister' in de Minard. Lees hier het verslag. 

meer info

#dekrookjaar001, gratis
zaterdag 10 maart, tussen 10u en 19u, Bibliotheek De Krook en het Studentenplein

Na een razend succesvol eerste levensjaar heeft De Krook alle redenen om een groot verjaardagsfeest te organiseren. En dat doen ze à la Krook. Voor een heel breed publiek, gratis, met veel variatie. Een greep uit het aanbod: comedy met Nigel Williams, mini-edities van Quotes, Paarse Zetel, Kraks, Film Talkies en Library Sessions, Luisterende oortjes of een workshop ruimtereizen voor de kleintjes, leer digitaal maken of ga kijken naar De Techpeditie.

Meer info

Voorjaarslezing, Een visie op de stad, gratis
zondag 11 maart, 10u30, Minardschouwburg


Fantaseren over het Gent van de toekomst kan u met uw kinderen, met vrienden aan de toog, of tijdens de komende verkiezingsdebatten. Maar misschien is het wel inspirerend om eerst naar de ideeën van de Gentse Stadsbouwmeester, Peter Vanden Abeele, te luisteren. Hij zet zijn visie op de stad uiteen tijdens een gratis lezing in de Minard. Ontdek zelf hoe de Stadsbouwmeester stedenbouwkundige projecten adviseert en begeleidt.

Meer info

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio