Onder de noemer ‘Eureka’ vindt deze maand de boekenmaand voor de jeugd plaats met als thema de evolutietheorie.

In Zelzate nodigt de bib alle basisscholen uit om aan de Chalmetlaan het ‘Jeugdboekenmaand-spel’ te spelen. Om en bij de veertig klassen schreven zich al in.

Klas 4A van De Reigers was alvast de eerste om ‘Eureka! – wetenschap en techniek’ te ontdekken. De leerlingen vinden er leuke, nieuwe boeken rond techniek, uitvindingen, proefjes, enz…. Elk jaar werkt het creatieve team van de Zelzaatse bib een attractief spel uit om het jonge volkje om de bib beter te leren kennen.

Volledige makeover

Dit jaar biedt de bibliotheek een App aan: de leerlingen lopen rond met tablets en gaan op ontdekking in de collectie van de bib. Tussendoor bouwen ze de hoogste Kapla toren, doen ze de Bibberspiraal en proberen ze zoveel mogelijk balletjes door een hoepel te blazen met een haardroger. De bibliotheek schreef ook een opdracht uit voor de deelnemende klassen: ‘Maak originele gekke robotjes’. Deze robotjes worden nu tentoongesteld in de bibliotheek.

“Sinds begin 2018 beschikt onze bib over een splinternieuwe tabletklas,” zegt cultuurschepen Kristof Stevelinck (VLD-SD).  “Als gemeentebestuur blijven we investeren om onze bib verder uit te bouwen en de gebruikers, zowel jong als oud, alle faciliteiten te bieden.” De bib, die in juni 1998 door toenmalig burgemeester John Schenkels (SP.A) werd geopend snakt naar een grondige makeover. “Het wordt tijd voor verfraaiing qua schilderwerken en vervangen van de kurkvloer”, zegt burgemeester Frank Bruggeman (VLD-SD), “de laatste offertes daarvoor worden op de technische dienst verwerkt”.

De jeugdboekenweek loopt nog tot 31 maar in de bibliotheek aan de Chalmetlaan, ontdek tot dan alles wat met wetenschap en techniek te maken heeft.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio