Basket eerste provinciale: Basket Meetjesland – Silaba Zelzate 64-58

Silaba verliest derby bij Meetjesland

Silaba verliest derby bij Meetjesland

SILABA krijgt tien punten voorgift Foto: http://www.silabazelzate.be/

Zelzate - Op drie speeldagen van het einde van de competitie heeft Silaba Zelzate de cruciale wedstrijd bij Meetjesland verloren. In de stand doen de twee ploegen haasje-over en glipt een eindrondeticket uit de Zelzaatse handen.

Basket Meetjesland: Edward Van Herzele (11), Jeroen Baele (4), Jonas Van Leuven (6), Aaron Vanthournout (-), Diego D’hooge (11), Hannes Crul (9), Rienert Torreele (4), William Van Herzeele (13) en Sander Cocquyt (6)
Silaba Zelzate: Matthias Durnez (7), Vince Wijffels (2), Mike De Vos (-), Torben De Moor (13), Michiel Van Hecke (-), Simon Plets (10), Tim Heyse (16), Timothy Stuyvaert (10) en Steven Pluym-D’haenens (-)
Quarters: 19-17, 13-18, 15-10 en 17-13

De wedstrijd begon gelijkopgaand: driepunters van Crul en D’hooge voor de thuisploeg en voor De Moor en een sterke start van Heyse brachten een minieme thuisvoorsprong na één quart. Silaba drukte de tweede tien minuten door met een sublieme De Moor, aangevuld met een vlot scorende  Plets bracht de rustcijfers op 32-35.

Onder leiding van een sterke D’hooge en het feit dat de bezoekers amper tien punten lukten liep Meetjesland in het derde quarter twee punten uit en in het laatste quarter trok de thuisploeg, ondanks twee driepunters van Stuyvaert en de vier punten van Durnez, het laken naar zich toe.

"Hebben ons lot niet meer in eigen handen"

Coach Snoeck had alweer een eerlijke analyse klaar: “we hadden een goede eerste helft, naar het einde van de wedstrijd kwam het echt aan op details, we lieten ons vier keer vangen aan details wat ons acht punten kost”.

Andere uitslagen van deze 23ste speeldag: Denderleeuw-Knesselare 85-79, Houtem-Temse 67-74, Melsele/Beveren-Aalter 77-66, Bazel-Bavi 82-91, FF Gent-Zottegem 62-68 en Deinze/Nazareth-Baasrode 69-56 en 

In de stand leiden Denderleeuw en Temse met 57 punten, Houtem heeft 55 punten en dan volgt het trio Meetjesland-Silaba-Melsele/Beveren met 53 punten, op de zevende plaats staat Bavi Gent met 49 punten.

Voor de eindronde heeft Silaba heeft Silaba momenteel een slechter saldo dan Meetjesland maar een beter dan Melsele/Beveren. “We hebben het inderdaad niet meer in eigen handen, de komende drie wedstrijden winnen we maar beter”, besluit coach Snoeck. Volgende week trekt Silaba naar Bavi Gent, ontvangt Meetjesland Denderleeuw en trekt Melsele/Beveren naar Bazel.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio