8 cultuurtips met garantielabel

8 cultuurtips met garantielabel

Eefje De Visser solo in NTGent Foto: Eefje De Visser

Gent - Een nieuwe cultuurweek zonder bombastisch cultuurgeschut, maar wel met oerdegelijke pareltjes. Van Guy Davis over Gounod tot Eefje De Visser. En gooi daar nog een filmfestival in Nieuw Gent bovenop en u weet weer waarom u van Gent houdt. Als u dat al vergeten was natuurlijk.

Debat “cultuurbeleid in de volgende legislatuur”
maandag 11 maart, 19u30 De Centrale


Deze cultuuragenda belandt elke maandagochtend op uw bord. Maar hoe zal hij er de komende jaren uitzien? De Gentse Cultuurraad organiseert een politiek debat over de kwestie. Hoe willen de verschillende politieke partijen het Gentse cultuurbeleid vorm geven? Moderator Karel Van Keymeulen  zorgt ervoor dat het een echt debat wordt.
Inschrijven kan via deze website.

Rico & Sticks
dinsdag 13 maart, deuren 19.30u., Balzaal Vooruit

Rico & Sticks scoorden nooit met grote hits, maar deden hun eigen ding. Tot ze na drie albums een punt zette aan de Nederhopcarrière. Maar het trio kwam terug. Een korte reünie leverde Rico & Sticks in 2015 een uitverkochte Heineken Music Hall op, eind 2016 behaalden Rico & Sticks de legende-status door in de Ziggo Dome het grootste concert uit de geschiedenis van de Nederhop te geven.
meer info

Gounod gothique, Vlaams Radio Koor o.l.v. Hervé Niquet
Dinsdag 13 maart, 20u,  Miry Concertzaal

200 jaar geleden werd componist Charles Gounod geboren. Onlangs vond men de enige bestaande kopie terug van zijn a capella Messe vocale. Het Vlaams Radio Koor bezorgt Gounod een fijne verjaardag door deze mis, waarschijnlijk niet meer uitgevoerd sinds het einde van de negentiende eeuw, opnieuw te creëren. Ook Palestrina komt aan bod en Gounods versie van de Zeven Laatste Woorden.
meer info

Kortfilmfestival Ciné Privé
donderdag 15 maart t.e.m. zondag 18 maart, diverse locaties in Nieuw Gent

Ciné Privé blijft aangenaam verbazen. Het vierdaagse kortfilmfestival programmeert niet alleen verrassend, maar kiest ook telkens een opmerkelijke locatie als uitvalsbasis voor het festival. Dit jaar wordt Nieuw Gent deel van het festivaldecor. Regisseur Nathalie Teirlinck, winnares van de Cultuurprijs van de Stad Gent 2017, krijgt extra aandacht en stelt onder meer de kortfilms voor die haar eigen werk geïnspireerd hebben. Op zondag tovert het festival de Christus Koningkerk om tot een familiecinema voor gratis vertoning van De GVR. En Christus Koning mag meekijken.

Meer info

Klassiekers herlezen: “De Oostakkerse gedichten”
do 15 maart 2018, 19u30, KANTL (Koningstraat 18, 9000 Gent), org. Poëziecentrum i.s.m. de KANTL

Ok, we weten nog wel dat Hugo Claus ooit De Oostakkerse gedichten schreef. Maar hoe die toch deze titel kregen, daar kunnen we niet meer op antwoorden. U ook niet? Ontdek het tijdens een leessessie met Clauskenner professor Georges Wildemeersch.
meer info

Guy Davis
donderdag 15 maart, 20.30u., Café Missy Sippy

Guy Davis is dé internationale ambassadeur van de akoestische bluesmuziek en heeft een nominatie voor de Grammy’s en de Blues Music Awards 2018 op zak. Maak je op voor een avond authentieke, akoestische country-blues gebracht door de meester hem zelve.
meer info

Eefje De Visser Solo
donderdag 15 maart, deuren 19.30u., NTGent

Eefje De Visser speelt een thuismatch in het NTG. Ze gunt haar ploegmaten wat vakantie en komt solo over de finish. Na de geweldige ontvangst van haar derde plaat Nachtlicht laat ze zich zien als multi-instrumentalist en geeft ze een nieuwe invulling aan haar melancholische popliedjes. Voor het podiumbeeld werkte ze samen met de Londense videomaker/ontwerper Maxmana (video van 'Scheef', winnaar van de Grand Prix Dutch Animation 2015). Op deze avond zal Eefje liedjes spelen uit haar hele repertoire, maar wél in de broeierige sfeer van Nachtlicht blijven. Een ode aan de nacht!
meer info

Karin Tanghe en Ann Lemaitre, Franse Chansons
vrijdag 16 maart, 20.00u., Clemenspoort (Overwalle 3)

Karin en Ann brengen een waaier van bekende en minder bekende Franse chansons van o.a. Piaf, Barbara, Aznavour, Brel, Becaud, Alice Dona, Reggiani, Adamo...  Prachtige meeslepende melodieën en vaak ontroerende, herkenbare teksten.

Meer info 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio