Elektrische laadpaal op Colvenaerplein

Elektrische laadpaal op Colvenaerplein

De paal staat aan de achterzijde van het standbeeld van wijlen Jozef Chalmet op het Pierets-De Colvenaerplein Foto: Koen Van Waesberghe

Zelzate - Zelzate beschikt sinds kort over zijn eerste elektrische laadpaal, dat meldt schepen van verkeer en mobiliteit Martin Acke (N-VA), “een belangrijke stap naar alternatieve mobiliteit”.

Op het Pierets-De Colvenaerplein staat tussen Leentjes Fruit en L'ObCéDé sinds kort een elektrische laadpaal. Het is een paal met twee wisselstroomstopcontacten met een vermogen van 11 kilowatt. De paal, die geplaatst werd door Infrax, wordt uitgebaat door Allegro via de SMOOV-App.

In de Vlaamse klimaatdoelstellingen ligt een uitdagend plan klaar om efficiënter en duurzamer met energie om te gaan. Elektrisch rijden past in dat verhaal want daarmee kan de CO2-uitstoot gevoelig beperkt worden. Er wordt daarom een plan uitgerold waardoor tegen 2020 op het Vlaams openbaar domein 2.500 laadpalen met dubbel stopcontact worden geplaats.

De plaatsing van de paal op het Pierets-De Colvenaerplein was oorspronkelijk voorzien in de omgeving van het nieuw busstation maar aangezien die werken -de start was voorzien waren eind 2017/begin 2018- nog moeten aanvangen, koos Infrax een andere plaats. De gemeente dient nog wel de nodige signalisatie en parkeerplaatsen aan te brengen.

Praktisch werkt deze paal via een App. Je moet deze op je smartphone openen, aansluiten, via de App starten en stoppen. De kosten worden verrekend via de Creditcard.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio