Vrijdag kwamen twee tanks vanuit de Antwerpse haven, via Terneuzen, per ponton naar Rain Carbon (het vroegere Rütgers VFT) in Zelzate. Zaterdag werden beide aan land gebracht door een gespecialiseerde firma. Voor deze operatie moest het scheepvaartverkeer verschillende uren worden stilgelegd omdat de ponton dwars op de vaarrichting kwam te liggen.

“Het bedrijf zit al enkele jaren in een groeifase wat geleid heeft tot een toename van de productiecapaciteit”, zegt fabrieksdirecteur Luc Felix. “Deze uitbreiding zorgt ook voor bijkomende werkgelegenheid en investeringen. Het bijbouwen van deze twee nieuwe tanks benadrukt nog maar eens het belang van onze ligging aan het kanaal Gent-Terneuzen en daarmee bevestigt onze Belgische vestiging zijn waarde als draaischijf binnen de wereldwijde activiteiten van de Rain Carbon groep”.

De tanks zijn 13,20 meter hoog en hebben elke een diameter van 22 meter. “Ze dienen als extra flexibele opslagruimte. “Ze zullen voor zowel grondstoffen als eindproducten kunnen ingezet worden”, aldus nog Felix. De uiteindelijk indienstname is voorzien voor eind dit jaar, begin volgend jaar.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio