FOTO. Sporting Lokeren bezoekt Sint-Jan Baptist

Als tegenprestatie voor de vele schilder- en verfraaiingswerken in en rond het Daknamstadion door patiënten van arbeidszorgcentrum De Kade zakte de volledige spelers- en trainerskern van Sporting Lokeren af naar Sint-Jan Baptist. Een honderdtal patiënten en supporters genoten er van de ‘Meet And Greet’ mede mogelijk gemaakt door Jan Coppens, voorzitter van The Yellowbrothers en werkzaam in het centrum. Ondertussen kunnen we ook melden dat Sporting Lokeren op 1 juli om 16 uur terug afzakt naar KVV Zelzate om hun eerste voorbereidingswedstrijd af te werken.

Dinsdagnamiddag kwamen de spelers en trainers van Sporting Lokeren, onder leiding van hun T1 Peter Maes, afgezakt naar het psyciatrisch centrum Sint-Jan Baptist in Zelzate. Jan Coppens, voorzitter van The Yellowbrothers, was de link tussen de voetballers en het centrum.

“Als kind aan huis bij Sporting Lokeren vertelde ik er dat ik werkzaam was in het Centrum voor Arbeidszorg in Sint-Jan Baptist”, zegt Jan, “de vraag kwam dan ook vrij snel of we niet met een ploeg wilden komen schilderen in en rond het Daknamstadion”.

De patiënten startten twee jaar geleden met de kleedkamers en de neutrale zone te verfraaien met hun schilderwerken. Daarna werden de roze buitenmuren, de gangen en zowat alle kantines aangepakt. Het stadion heeft nu een veel lichtere en frissere aanblik en het is er aangenamer vertoeven.

“De doelgroep medewerkers doen het werk op Sporting heel graag en nemen de vele complimenten over hun mooie werk graag in ontvangst”, aldus Jan Coppens nog. Ook Peter Maes is vol lof over de patiënten: “Eigenlijk is dit een tegenprestatie voor de magere resultaten die we in onze thuiswedstrijden neer hebben gezet”, zegt de T1 van Sporting Lokeren, “we doen een aantal sociale projecten en dit met De Kade is er één van. Sommige projecten bezoeken we met drie à vier spelers, dit project verdiende een groepsbezoek van onze kant”, was Maes duidelijk.

Na de verwelkoming door algemeen directeur van Sint-Jan Baptist Eddy Impens kreeg de volledige spelers- en trainerskern een rondleiding door het grote domein in het zuiden van Zelzate. Daarna gingen ze gewillig op de foto met een honderdtal aanwezigen, patiënten en hun begeleiders.

NOOT: wegens de privacywetgeving mochten de patiënten niet duidelijk in beeld op de foto

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio