Feest om schoolgerief kinderen Togo te betalen

Kortrijk - Op zaterdag 21 april organiseert CAAJE een Afrikaanse fuif in OC Marke, Hellestraat 6. De opbrengst gaat naar schoolkinderen in Togo.

Het feest begint om 22 uur en eindigt in de vroege uurtjes. Dj Jacques de Paris mixt er diverse traditionele en hedendaagse Afrikaanse muziek- en dansstijlen. Het wordt een typische  Afrikaanse fuif, voor alle leeftijden, zonder kledingvoorschriften en met een hapje erbij: plantains, brochettes en riz gras met moyosaus. De toegangsprijs is 10 euro. Reserveren vooraf hoeft niet.

CAAJE is een Kortrijkse vereniging van mensen van Togolese origine. Stichters Armand Azote en zijn vrouw Jeanne waren jaren geleden de eerste Togolezen die in Kortrijk neerstreken. CAAJE is erkend door de cultuurraad-verenigingenplatform en ontvangt projectsubsidies van de provincie West-Vlaanderen.

CAAJE is één van de vele kleine verenigingen uit de Togolese diaspora die op een kleinschalige manier bijdragen tot de ontwikkeling van Togo. De opbrengst van deze en andere activiteiten gaat naar de lokale NGO Solidaf. Met het geld worden per jaar zo'n 100 schoolkinderen voorzien van het nodige schoolgerief.

Meer info bij Armand Azote armandazote@yahoo.fr

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio