Play-offs eerste provinciale: Scheldejeugd Temse – Silaba Zelzate 62-56

Geen promotie voor basket Silaba

Geen promotie voor basket Silaba

Foto: www.silabazelzate.be

Zelzate - Het heeft niet mogen zijn voor Silaba Zelzate. Met opgeheven hoofd verlieten ze de Temse arena na een zespunten-nederlaag. Temse en Houtem spelen de finale, voor Silaba zit het seizoen erop.

Scheldejeugd Temse: Dries Van Deuneghem 5, August Van Daele 2, Jordy Gillis 2, Mathias Vermeulen 3, Thierry Fassaert 16, Glenn Van Nieuwenhove -, Niels De Mulder 2, Michiel Van Haver 27, Wouter Rottiers – en Dave De Pauw 5.
Silaba Zelzate: Matthias Durnez -, Vince Wijffels 5, Mike De Vos -, Torben De Moor 8, Simon Plets 6, Tim Heyse 18, Timothy Stuyvaert 8, Steven Pluym-D'haenens - en Jasper Kerckaert 11.
Quarters: 18-12, 17-13, 15-14 en 12-17

Tegen thuisploeg Temse, waarbij Van Haver een hoofdrol opeiste, kwam Silaba in de eerste helft op een tienpuntenkloof. De man die zondag ziek moest afmelden bij Temse scoorde daarin liefst vier driepunters, Silaba kon daar enkel negen punten van Heyse en een driepunter van De Moor tegenover zetten.

In het derde quarter stonden de bezoekers op een gegeven moment twintig punten achter. Wijffels ging toen echter Van Haver aan banden leggen waardoor het na een halfuur spel nog elf punten in het rood stond. Groen/wit zette in het laatste quarter alles op alles en drie minuten voor het einde kwam men zowaar op een 52-52 stand. Die remonte bleek echter teveel energie gekost te hebben, een mislukte lay-up links en een foutje rechts deed de balans toch in het voordeel van de thuisploeg kantelen.

“Ons seizoen is meer dan geslaagd”, blikt een tevreden coach Steven Snoeck terug, “we waren tevreden de play-offs te halen en hoopten daarin één overwinning mee te graaien. Het doet me ook deugd dat we donderdag tot de laatste minuut het Temse moeilijk maakten”.

Silaba kan nu genieten van de zomerstop, deze week wordt nog tweemaal getraind. Spelers en trainers, met uitzondering van Vince Wijffels, zullen ook volgend seizoen beschikbaar zijn voor Zelzate. Er komen drie versterkingen, deze zullen in de aanloop naar komend seizoen gecommuniceerd worden.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio