Kiezen in Texture op Erfgoeddag

Kortrijk - Op Erfgoeddag draait het in Museum Texture rond keuzes maken. Bezoeken kan je van 10 tot 18 uur.

Op Erfgoeddag draait in Texture alles rond keuzes maken. In het salon van de barbier ontmoet je drie plaatselijke politici die rond 1908 campagne voerden: Pierre Tack, Jules Vandenpeereboom en Jozef Coole. Wie van hen krijgt jouw stem? Verder mag je zelf een oordeel vellen over collectiestukken rond vlasteelt. In het atelier kan je creatief aan de slag met het motief van het stembolletje. In Bar Textiel zoek je een passend ontwerp voor je T-shirt of draagzak. Bovendien kan je ook nog een kijkje nemen in TREZOOR, het nieuwe regionale erfgoeddepot.

In het salon van de barbier
Regio Kortrijk, omstreeks 1908. In het salon van de barbier wordt duchtig campagne gevoerd door de plaatselijke politici: Pierre Tack, Jules Vandenpeereboom en Jozef Coole. Geert Van Robaeys brengt Pierre Tack tot leven, Stefan Vancraeynest speelt Jules Vandenpeereboom en Dries Van Robaeys trekt van leer als de jonge Jozef Coole. Ze proberen jou te overtuigen dat ze aan de kant van de vlassers staan! Neem plaats in de stoel van de barbier en laat je eens extra soigneren terwijl je luistert naar hun argumenten. En terwijl manlief in de barbierstoel ligt, kunnen de dames zich laten charmeren door Pierre, Jules en Jozef… In samenwerking met Mom's & Pop’s Barbershop, Bavikhove.
Pierre Tack is een bezadigde brouwer en verovert veel harten én veel stemmen via het gerstenat. Jules Vandenpeereboom hamert op de noodzaak van een modern spoorwegnet, onmisbaar voor de vlassector. Hij staat voor ondernemen, vernieuwen en vooruitgang. De jonge Jozef Coole heeft er alles voor over om het lot van de arbeiders te verlichten. Wie krijgt jouw stem?

Pimp je eigen stembolletje
Kleine en grote creatievelingen krijgen de kans om hun stem uit te brengen. In het atelier staat de ronde vorm van het stembolletje op linnen centraal. Versier het naar eigen smaak en keuze.
Bar Textiel
Bar Textiel is een pop-upstore van studenten winkelmanagement VIVES. Ze brengen een authentiek en persoonlijk concept in een jonge aantrekkelijke presentatie. Op Erfgoeddag zijn ze in Texture en kan je voor een prijsje zelf een draagtas of T-shirt ontwerpen. Alle info: www.bartextiel.be.
Rondleiding en kiespijn in Trezoor, Vier Linden 1 te Kortrijk-Heule.

Zondag 22 april bieden Erfgoed Zuidwest en de musea Kortrijk je tijdens een rondleiding een sneak peek achter de muren van het depot. De leerlingen Haarzorg, RHIZO Kortrijk ruilen hun klaslokalen voor het laboratorium van Trezoor. Ze worden wetenschappers die het erfgoed van de streek kritisch onder de loep nemen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio