Meifeesten in Zelzate

Meifeesten in Zelzate

Those Metal Boys With Their Metal Toys brachten de volgelopen zaal van café Noorderlicht in vervoering. Foto: Koen Van Waesberghe

Zelzate - Zoals in vele andere delen van deze wereld viert ook in Zelzate de socialistische familie feest. Er is meiavond en er is 1 mei waarop nogal wat activiteiten plaatsvinden.

Zaterdagavond trapte 'Those Metal Boys' de Meifeesten 2018 af. 'With Their Metal Toys' brachten ze de zaal van café Noorderlicht in vervoering. De organisatie was in handen van het August Vermeylenfonds en de aanwezigen konden het jazzcafé wel smaken.

Zondagnamiddag staat, even traditioneel als alle gebeurtenissen dat verlengde weekend, in het teken van de senioren. Vanaf 14 uur begint er in CC De Brug een dansnamiddag annex koffietafel.

De vooravond van 1 mei staat gekend als 'De nacht van de arbeid'. Om 18.30 uur treedt Satellite op. De muzikanten, tussen 9 en 14 jaar, genoten (en sommigen genieten nog steeds) hun opleiding in de Muziekschool Ars Musica. Ze leerden elkaar daar kennen en worden gecoacht door Dominiek Reynaert. Om 20 uur is er G-Minor en om 22 uur vervolgt Never2Late het meiavond-programma in CC De Brug. Tickets in voorverkoop kosten vijf euro en zijn te verkrijgen in café Noorderlicht, aan de kassa betaal je zeven euro.

Op 1 mei zelf vertrekken de bussen om 10 uur naar de optocht in Gent. Naar jaarlijkse gewoonte loopt de Zelzaatse harmonie Noorderlicht voorop in Gent. Na hun terugkeer dineert het gezelschap in Brasserie Ambiance. Om 15.30 uur is er dan de optocht in Zelzate waarna er toespraken zijn van onder andere Vlaams Volksvertegenwoordiger Joris Vandenbroucke. Om 18 uur sluit men 1 mei af met de haantjeskaarting in café Noorderlicht.

Op 4 mei worden de meifeesten volledig afgesloten met een haantjeskaarting in The Club, vanaf 19 uur kan je terecht in de Cesenaticolaan. Op beide kaartingen is de inleg twee euro.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio