Voetbal eerste provinciale: KVV Zelzate – JV De Pinte 2-4

KVV verliest overbodige wedstrijd

KVV verliest overbodige wedstrijd

vlnr Tommy Jacobs, Matthias Benaïssa-Tahar en Stef Vereecke namen met een applausvervanging afscheid van KVV Zelzate. Foto: Koen Van Waesberghe

Zelzate - De laatste wedstrijd van het seizoen leverde niet het verhoopte succes op voor KVV Zelzate. Na de 2-2 ruststand gingen de bezoekers over groen/wit. Drie applausvervangingen brachten geen zoden aan de dijk. KVV eindigt als kampioen met 57 punten en kijkt uit naar nationaal voetbal.

KVV Zelzate: Arno Decraecker, Stijn Cools-Ceuppens, Nico Blondeel, Pieter Grootaert, Ennio Martens, Doran Mertens, Nicolas Van Buyten, Tommy Jacobs, (78’ Quincy Rombaut), Stef Vereecke (73’ Roy Broeckaert), Tjorven Quintelier en Matthias Benaïssa-Tahar (69’ Thomas Ampe).
JV De Pinte: Fréderique De Vleesschauwer (81’ Sven Vanderghote), Kjell Vandevyvere, Jean Blondeel, Oguzhan Cesmeli (84’ Pieter Lecompte), Jelte De Coninck, Nicolas Steelant, Victor Courtens, Thomas Van den Berghe, Sammy Kesteloot, Matthias Boone en Jonathan Verstraete.
Doelpunten: 23’ Verstraete 0-1, 26’ Boone 0-2, 33’ Grootaert 1-2, 41’ Van Buyten 2-2, 54’ De Coninck 2-3 en 67’ Cesmeli 2-4.
Gele kaarten: geen
Scheidsrechter: David Stevens, Christof Vande Wiele en Marnix Lanssens

Een eerste schot van Quintelier werd gepakt door De Vleesschauwer. Aan de overzijde stuurde Kesteloot de bal centraal diep, Verstraete knalde die hoog in doel, 0-1. Drie minuten later verzond Van den Berghe de bal vanop rechts,Boone verdubbelde de bezoekende voorsprong. Iets na het halfuur kopte Grootaert een hoekschop van Jacobs via de grond in het bezoekende doel. Op een actie van Mertens kopte Jacobs naast. Een pegel van Van Buyten spatte op de lat uiteen in de voeten van Quintelier, die bracht de bal opnieuw voor en toch Van Buyten werkte met binnenkant rechts de bal voorbij De Vleesschauwer. Net voor de rust ging een gehavende Decraecker, hij belandde in de opwarming met zijn gezicht tegen de paal, goed plat op een strakke voorzet van Verstraete.

Na de rust ging een schot van Steelandt over; De Vleesschauwer stopte een schot van Jacobs, op aangeven van Mertens in twee keer. Aan de overzijde ging De Coninck voorbij Martens en besloot hard op Decraecker, die kon niet klemmen en De Coninck maakte zijn 24ste seizoensdoelpunt. Halfweg de tweede helft passeerde Cesmeli Grootaert en besloot in de korte hoek, 2-4. De wedstrijd verwaterde, mede door drie applausvervangingen bij de thuisploeg: Benaïssa-Tahar, Vereecke en Jacobs, die allen KVV verlaten, werden vervangen door Ampe, Broeckaert en Rombaut. Bij de bezoekers kreeg KVV-aanwinst De Vleesschauwer ook een applausvervanging, maar Vanderghote moest niet echt tussenbeide komen. In de slotfase kopte Blondeel nog overhoeks naast.

KVV-aanwinst Jelte De Coninck is mede-topschutter met 24 doelpunten

Kalken won met 2-0 van Zele, Lochristi speelde 1-1 bij Sottegem en Aalter versloeg Ardennen met 3-2. Samen met De Pinte spelen Kalken, Lochristi en Aalter de eindronde voor promotie. Dendermonde-Robur eindige op 3-2, Appelterre won met 1-4 op Sint-Gillis-Waas en de wedstrijden Voorde-Berlare en Drongen-Elene/Grotenberge eindigden op een gelijkspel, respectievelijk 1-1 en 0-0.

In de eindstand eindigt KVV Zelzate met 57 punten, De Pinte eindigt met 55 punten, Kalken met 52, Lochristi met 51 en Aalter met 50 punten. Drongen en Elene/Grotenberge eindigen met 48 punten, Ardennen sluit met 46 punten, Dendermonde heeft 43 punten en het duo Zele/Voorde eindigt met 42 punten.

Sint-Gillis-Waas eindigt als laatste met 9 punten, Robur heeft als voorlaatste 18 punten en Sottegem eindigt als veertiende met 33 punten. Berlare eindigt dertiende met 38 punten, Appelterre sluit als twaalfde met 39 punten.

De derde periode wordt gewonnen door Lochristi met 23 punten en dit is één punt meer dan Aalter, Dendermonde en Kalken eindigen samen op de derde plaats met 19 punten. KVV sluit die periode op een niet al te fraaie veertiende plaats, enkel degradanten Robur en Sint-Gillis-Waas eindigen nog slechter.

In de topschuttersstand eindigen Tom Persan (Aalter) en Jelte De Coninck (De Pinte) samen met 24 doelpunten. Bij KVV werd Doran Mertens met vijftien doelpunten de topschutter, Nicolas Van Buyten (die nota bene alle minuten speelde dit seizoen), trof veertien keer raak, Roy Broeckaert maakte elf doelpunten. Tjorven Quintelier scoorde acht keer, Pieter Grootaert vond zes keer de weg naar het doel en Quincy Rombaut trof vier keer raak. Nico Blondeel en Tommy Jacobs scoorden elke twee keer, Benjamin De Bremme en Stijn Cools-Ceuppens stonden éénmaal aan het kanon.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio