Stefaan Luca: "Van elk geboortejaar één jongere in de Fanion zou schitterend zijn"

Ook provinciale U15 van KVV zijn kampioen

Zelzate - We zouden het bijna vergeten maar naast de eerste ploeg, die naar nationaal voetbal promoveert, speelden ook de knapen (geboren in 2003-2004) kampioen in hun reeks. Trainer Ian De Maesschalck is fier als een pauw.

Het seizoen bij de jeugd bestaat uit twee helften van twee keer acht ploegen. Voor Nieuwjaar eindigden de U15P op de derde plaats na Maldegem en Lokeren. Van de vier reeksen waren ze echter bij de beste zeven ploegen waardoor ze na Nieuwjaar in de sterkste reeks uitkwamen. Samen met datzelfde Lokeren en Maldegem en Aalter, Ninove, Lochristi en Sint-Gillis-Waas. 

Ze verloren in die tweede seizoenshelft enkel op Sporting Lokeren met zware 6-1 cijfers en speelden 2-2 gelijk op Maldegem. Voor de rest wonnen de knapen al hun wedstrijden met uitschieters als 2-6 op Ninove en 1-7 op Sint-Gillis-Waas. Zo werden de spelers van coach Ian De Maesschalck de beste provinciaal spelende U15-ploeg van Oost-Vlaanderen.

De coach klinkt fier als hij het over zijn ploeg heeft: “Uiteraard ben ik dat, we maakten het meest doelpunten, kregen er het minst binnen en wonnen tegen elke ploeg. Uiteraard mag ik dan superfier zijn op mijn ploeg.” “De vorige paar seizoenen was het steeds van net niet en daarom had ik een enorme honger naar deze titel”, aldus de 24-jarige, “ik denk dat ik er in geslaagd ben deze honger over te zetten naar mijn spelersgroep en onder meer dit leidde tot deze titel”.

Ian De Maesschalck: "Ik ga mee over naar de U17P"

Voorzitter Stefaan Luca reageerde euforisch: "als je ziet dat de eerste ploeg dit seizoen aan de top van eerste provinciale wedstrijden won waarbij vijf eigen opgeleide jeugdspelers op het terrein stonden wil dit zeggen dat we op jeugdgebied goed bezig zijn. Bij de provinciale knapen zit potentieel om het ook binnen een paar jaar in de nationale reeksen goed te doen. Als we van elk jaar één fanionspeler kunnen afleveren zijn we tevreden".

Volgend seizoen zal de coach mee overgaan naar de U17P. “Samen met negen tweedejaars-knapen maak ik de overstap naar de U17P waar ik enkele spelers van vorig seizoen zal hebben als tweedejaars-scholier. Misschien doet hij het huzarenstukje van vader Pascal wel over, kampioen spelen met de provinciale U17.

Ondertussen wonnen de U15 ook het eigen tornooi. Ze lieten op 1 mei ploegen als Rupel/Boom, Lochristi en zelfs KV Mechelen achter zich en deden hun collega’s van de U17 na. Die wonnen ook hun eigen tornooi en konden ploegen als KV Mechelen, FC Mere, SK Berlare en de provinciale ploeg van RSC Anderlecht verschalken. Wie graag eens de KVV-tornooien wil bezoeken: op 12 mei is het de beurt aan de U7 en U8, op 13 mei spelen de U9 en U10, op 19 mei kruisen de U11 en U12 de degens en op 20 mei komen de U6 en U13 de velden aan de Verbroederingslaan betreden.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio