Oud-schepen Charles Reynhout overleden

Oud-schepen Charles Reynhout overleden

Foto: if

Zelzate - Afgelopen nacht overleed Charles Reynhout. De oud-schepen van onder andere feestelijkheden overleed op 79-jarige leeftijd. Hij zat vanaf 1 januari 1989 drie legislaturen in de gemeenteraad, tussen 1995 en 2001 was hij schepen van feestelijkheden en sport.

Charles, die zelf geen kinderen had, was de tweede van vijf kinderen. Oudere broer Willy overleed in 1998 maar zus Vera en tweelingsbroer en –zus Freddy en Olga zijn nog in leven. Hij werkte zijn hele leven lang bij Ebes/Electrabel, na zijn pensionering genoot hij veel van het Griekse eiland Kreta. Hij sukkelde al enkele maanden met de gezondheid waardoor hij drie weken terug zijn appartement aan de Oostkade verliet om in te trekken in WZC Zilverbos. Vorige zondag werd hij echter opgenomen in het ziekenhuis waar hij afgelopen nacht overleed.

De oom van VLD-voorzitter Kurt Reynhout was goed gekend in Zelzate. Eind de jaren zeventig, begin de jaren tachtig werd hij driemaal Prins Carnaval wat hem de titel van Keizer Carnaval opleverde. In 1988 ging hij in de politiek, eerst zes als gemeenteraadslid, daarna zes jaar als schepen van feestelijkheden en sport. De volgende zes jaar, zijn laatste legislatuur, stond hij zijn schepenzetel af aan Frederik Uyttendaele. Na de verkiezingen van 2006, waarin hij nog 183 voorkeurstemmen kreeg, hield hij het voor bekeken.

John Schenkels, diezelfde achtien jaar burgemeester, heeft het over een eerlijk persoon: “Charles was en enorm trouw soldaat, zeker in het schepencollege. Hij kon keiharde discussies aangaan maar eens er een padstelling was probeerde hij die met een kwinkslag weg te werken. Op Charles kon ook zijn partij steeds rekenen. Veel van de huidige politiekers kunnen nog wat leren van de mens Charles Reynhout”, aldus ex-burgemeester John Schenkels.

Frederik Uyttendaele is aangedaan door het overlijden. “Charles was altijd een goede vriend van mij. Samen met hem heeft de toenmalige PVV de absolute meerderheid van de socialistische partij kunnen breken. Na de verkiezingen van 2000 stond hij zijn schepenambt af aan mij zodat ik schepen van Openbare Werken, Technische Dienst en Ruimtelijke Ordening kon worden. Een eerlijker man bestond in mijn ogen niet”

De plechtige uitvaart van Charles Reynhout zal in familiekring plaatsvinden.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio