Gemeentebestuur verontschuldigt zich voor “onprofessionele huldiging”

Gemeentebestuur verontschuldigt zich voor “onprofessionele huldiging”

De man kreeg een brief met verontschuldigingen van het gemeentebestuur Foto: Koen Van Waesberghe

Zelzate - Middels een brief heeft het gemeentebestuur zich verontschuldigd bij Geert De Maet die zijn huldiging vorige maandag niet licht zal vergeten.

Vorige maandag, 30 april, stond op de dagorde van de gemeenteraad als tweede punt de huldiging van Geert De Maet als ‘Laureaat van de arbeid’. De gemeenteraad ging echter voor de eerste keer door in ‘tKlooster waardoor en nogal verwarring ontstond.

Op de uitnodiging die Geert De Maet ontving stond dat de huldiging ging doorgaan om 19.30 uur, er stond echter geen plaats op. “Aangezien die brief van het gemeentebestuur kwam ging ik tegen het afgesproken uur naar het gemeentehuis”, klonk het toen.

Tijdens de gemeenteraad ontstond commotie omdat de laureaat om 19 uur niet aanwezig was. Na veel geharrewar en discussie over de al dan niet te houden receptie, die trouwens werd weggestemd, kwam de laureaat zich toch aanbieden in ‘tKlooster. De ceremonie werd op het einde van de raad dunnetjes overgedaan, zonder voorziene receptie omdat het gemeentepersoneel al was vertrokken.

De man kreeg een brief met verontschuldigingen in de brievenbus. “Door een onzorgvuldigheid werd u in uw uitnodiging niet geïnformeerd over de juiste locatie en het juiste aanvangsuur van de gemeenteraadszitting”, staat te lezen, “wij beseffen dat uw huldiging om die reden op een geheel onprofessionele manier verlopen is en wensen hiervoor dan ook onze oprechte excuses aan te bieden”, staat te lezen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio