KVVK Bassevelde: Matthias Gentier, Sybe Van Zele, Inias De Rijcke, Jonas Maenhout, Yoran Mechelinck (75’ Robin Bonnaerens), Kevin Mortier, Jens De Wispelaere, Sander De Buck, Jonathan Haerens, Laurenz Van Vooren en Jonas De Wispelaere
Sportkring Kemzeke: Pieter Plehiers, Jeroen Van Aert, Bryan Caluwé, Rino Martens (90’ Ricardo Serneels), Tjerk Bogaert, Timoyhy Eechoud, Thomas De Witte, Pedro Vaz Ribeiro (89’ Jim Matthijnssens), Jeff Van Hoylandt, Andries Van Guyse en Rens Volleman.
Doelpunten: 23’ Jonas De Wispelaere 1-0, 35’ Maenhout (own-goal) 1-1 en 89’ Eeckhoudt 1-2
Gele kaarten: Haers, Maenhout, Vaz Ribeiro en De Buck
Scheidsrechters: Cédric Tonnelier, Patrick De Clercq en Stéphane Marnix Van Meerhaeghe

Voor het keurend oog van toekomstig KVVK-coach Olivier Van Damme gaf een eerste schotje van Volleman geen probleem voor Gentier, een schot van Van Vooren ging nipt naast. Halfweg werd een harde vrije trap van Bogaert weggewerkt, in de omschakeling kon Jonas De Wispelaere de thuisploeg op voorsprong brengen. Op het halfuur was er een sterke Gentier nodig op een poging van Bogaert maar drie minuten later was er miscommunicatie tussen diezelfde thuisdoelman en verdediger Maenhout op een voorzet van de vinnige Volleman. In de slotfase hield Gentier de bordjes in evenwicht door eerst vlugger op de bal te zijn dan Van Aert, seconden later was hij te sterk toen Volleman voor hem werd afgezonderd.

Na de koffie ging de wedstrijd goed over en weer met De Wispelaere die op ‘man-van-de-match’ Plehiers besloot en een gevaarlijke vrije trap van Bogaert. Diezelfde bezoekende doelman redde een kopbal van Maenhout, na vrije trap van Mortier, aan de overzijde was Gentier in vorm na een lange één/twee tussen Eeckhout en Van Aert.  Een kwartier voor affluiten kreeg de thuisploeg dé kans maar De Buck was te verrast na voorbereidend werk van Jonas De Wispelaere en Mortier. Na balverlies op het middenveld bereikte uitblinker Volleman Eeckhout die in de korte hoek doelman Gentier alsnog te grazen nam.

Daarmee valt het doek over het seizoen voor KVVK Bassevelde. Het treed volgend seizoen opnieuw aan in vierde provinciale, VC Boekhoute promoveert als kampioen naar derde provinciale en FC Assenede, dat deze namiddag met 0-7 won bij Moerbeke, blijft in tweede provinciale.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio