Donderdagvoormiddag kwamen studenten van de derde graad sportafdeling van het GO! De Tandem Eeklo werkplekleren bij De Reigers in de Leegstraat. Dit paste in het kader van de sportdag die voor de leerlingen van het derde en vierde leerjaar wel heel bijzonder bleek.

De Eeklose studenten namen verschillende sportproeven af bij de Zelzaatse jongeren. Daardoor doen de sportleerlingen een waardevolle ervaring op in het werkveld en worden ze van daaruit gemotiveerd voor hun theoretische studies. Door die sportproeven kreeg elke acht- en negenjarige zijn SportKompas, een sportoriëntatie-tool waarbij de fysieke kwaliteiten en interessegebieden van de jongeren liggen. Deze oefening wordt nog eens ondersteund door een zesjarige studie van Universiteit Gent en hun spin-off Spratanova.

Aan de hand van het bekomen SportKompas konden de leerlingen na de uitreiking kiezen uit verschillende workshops, gebaseerd op de bevindingen van de nieuwe sportleerkrachten. Ze konden er terecht voor acrogym, atletiek, basketbal, boksen, golf, hockey, rugby, trampoline en voetbal.

“Onze groene schoolomgeving is een ideale uitvalsbasis voor beweging in de natuur”, zegt directeur Brigitte Van Assel. “Sporten is belangrijk en zich goed in je vel voelen geeft het welbevinden van de leerlingen een boost! En That’s the spirit hier op school”, bevestigt de directeur nog. “Onder het moto van zowel levenslang bewegen als talentdetectie trekken wij ook in ons renovatieproject die lijn door.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio