Vijftig jaar lief en leed voor André en Frieda

Foto: Koen Van Waesberghe

Wachtebeke - Twee rasechte Wachtebekenaren vierden hun gouden huwelijk. André De Meurichy en zijn echtgenote Frieda Van Hoecke stammen beiden uit een landbouwersgezin. Naast het opvoeden van twee kinderen, die voor vijf kleinkinderen zorgden, moest de boerderij draaiende worden gehouden terwijl André op Sidmar, het huidige ArcelorMittal Gent, werkte.

Vrijdagvoormiddag verwelkomden burgemeester Rudy Van Cronenburg (ANDERS), schepen Piet Penneman (Open VLD) en gemeenteraadsvoorzitter Eddy Heirwegh (Open VLD) een gouden koppel. André De Meurichy (73) en zijn echtgenote Frieda Van Hoecke (70) zijn beide geboren en getogen in Wachtebeke, André op den Overslag, Frieda in de Ramonshoek. 

Nu hun huwelijk in 1968 woonden de twee tortelduifjes zes jaar in de Stationsstraat, de laatste 44 jaar verbleven ze in de Bovenhoek. Ze kregen met Erwin (49) en Carolin (46) twee kinderen die zelf vijf kleinkinderen voortbrachten: Sven, Yves, Emma, Pieter en Lisa.

Het gezin nam de boerderij van de vader van André over. Frieda moest zorgen voor het draaiende houden van hun erf terwijl André zelf de kost verdiende als smelter aan de hoogovens van Sidmar, de staalreus in de Gentse Kanaalzone. Uiteraard was er niet veel tijd voor hobby’s, ze genoten meer van de kleine dingen des levens. Frieda was wel actief als lid van de KLJ terwijl André nog steeds geniet van lange wandelingen met de hond.

Het gouden koppel werd gelukgewenst en er werden al plannen gesmeed om het koppel terug te ontvangen, binnen tien jaar, ter gelegenheid van hun diamanten jubileum.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio