Twee nieuwe kandidaten voor N-VA Kortrijk

Kortrijk - Jan Dhaene en Inès Vandewoestijne zijn twee nieuwe kandidaten voor de Kortrijkse N-VA. Dhaene was vroeger bij Groen, Vandewoestijne zat ooit op het kabinet van minister-president Bourgeois.

N-VA Kortrijk stelde al meerdere kandidaten voor waaronder de lijsttrekker, de kopvrouw en de lijstduwers en de plaatsen 3 tot en met 13. Tijdens de vierdaagse van Sinksen lanceert N-VA Kortrijk nu Inés Vandewoestijne op plaats 14 en Jan Dhaene op plaats 17.

Ines Vandewoestijne(48) is gewezen kabinetsmedewerker van Vlaams minister-president Geert Bourgeois en nu zaakvoerder van een gloednieuwe broodjes- en krantenzaak ‘Den Appel’ in de gelijknamige buurt waar ze ook het nieuwe handelscomité opstartte.

Ze is actief binnen Kortrijk Gordelt, de Warande en het SOK. Vandewoestijne: “We zijn een winkelstad, Europese sportstad, creatieve ondernemersstad, studentenstad, enz. Ik wil actief mijn steentje bijdragen en vanuit mijn zaak een dynamische wisselwerking tussen de omgeving Appel en het nieuwe stadsdeel Kortrijk Weide realiseren. Ik denk hierbij vooral aan studenten.”

Jan Dhaene(59) is vader van vier en opa van drie kleindochters. Hij is gewezen Europees parlementslid voor Groen en werkt nu bij de FOD Financiën, meer specifiek bij de Dienst Duurzame Ontwikkeling. “Duurzaamheid ligt me nauw aan het hart. Onze stad kan en moet hierin een trekkersrol in Vlaanderen opnemen. Er is nog veel mogelijk, denk maar aan de natuurontwikkeling rond de stad (Preshoekbos, Rivierherstel Leie) met aandacht voor ecocorridors”, aldus Dhaene.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio