Restauranthoudster op lijst Kortrijk Vooruit maar geen ex-burgemeester

Kortrijk - Nancy Stoepker-Courtens vervoegt als Bellegemse de lijst van Kortrijk Vooruit. Lieven Lybeer bood zich aan bij de partij maar zijn kandidatuur wordt niet in overweging genomen.

Courtens: "Ik woon in Bellegem, ben getrouwd met Roelof, met wie ik samen een restaurant uitbaat. Ik ben moeder van vier kinderen en intussen voor de eerste keer oma. Ik ben buddy van een Kortrijks gezin en intussen 2,5 jaar vrijwilliger in de nachtopvang voor daklozen. Mijn motto is 'stilstaan is achteruitgaan'. Daarom kies ik volop voor Kortrijk Vooruit omdat ik voel dat  deze partij wel degelijk vooruit wil. Ten eerste wil ik mij inzetten voor de deelgemeenten, want wij worden te vaak vergeten. Als ik Bellegem als voorbeeld mag nemen dan zie ik dat er dringend wat moet gebeuren op het vlak van groenonderhoud en het onderhoud van het kerkhof.  Er moeten dringend meer vuilnisbakken geplaatst worden en er moeten ook camera's komen. Camera's die kunnen worden ingezet om onder ander het sluikstorten tegen te gaan.  De snelheid in bepaalde straten dient aangepakt en niet te vergeten het verdwijnen van buurtwinkels verdient de nodige aandacht."

Mijn tweede punt is dat het dringend nodig is de kloof te dichten tussen autochtoon en allochtoon. De nieuwe Belgen zoals ze vaak worden genoemd hebben het niet gemakkelijk. Zeker de jeugd met allochtone achtergrond heeft het moeilijk om zich in te passen. Ze zijn hier geboren maar krijgen om de haverklap te horen dat ze maar beter terug naar hun land moeten vertrekken. Werk vinden, huis huren, .ook dit is voor hen niet altijd evident."

Volgens het weekblad KW is Lieven Lybeer zijn diensten gaan aanbieden bij Kortrijk Vooruit. De ex-burgemeester leeft in onmin met de CD&V. De partij is hier niet op ingegaan, aldus het weekblad. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio