Uitbating schaatsbaan bracht ruim vierduizend euro op, 90% vloeit terug naar verenigingen

FOTO. Feestcomité bedankt helpende verenigingen

Veertien verenigingen ontvingen uit de handen van feestschepen Kurt Van Weynsberghe (VLD-SD) een cheque als bedanking voor de hulp bij de uitbating van de schaatsbaan. Basketclub Silaba kreeg het maximum omdat ze voor de vierde keer de nieuwjaarsreceptie voor de inwoners organiseerden.

De schaatsbaan werd voor de vierde keer georganiseerd door het feestcomité. Veertien organisaties hielpen tijdens de jaarwisseling bij de uitbating van de piste. De totale opbrengst van deze uitbating bracht 4.140 euro op en daarvan werd 3.750 euro uitgedeeld aan de verenigingen. 

Het bedrag dat die verenigingen ontvingen varieerde tussen de tweehonderd en de vierhonderd euro, naargelang het aantal halve dagen dat ze aanwezig waren en een aantal activiteiten organiseerden.

Feestcomité Toer De Frans, boogschuttersclub Sint-Sebastiaan en Gezinsbond GSF kregen elk 200 euro. De petanqueclub, de jeugdbrandweer, VK Bruggeman, de liberale vrouwen en ZVC Retro kregen elke 250 euro overhandigd.

SL Tos, café The Club, de jeugddienst, SP.A Zelzate en KVV Zelzate kregen elk 300 euro voor de hulp, basketclub Silaba Zelzate kreeg 400 euro omdat ze voor de vierde keer de nieuwjaarsreceptie van het gemeentebestuur voor de inwoners organiseerde.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio