Theophiel en Antoinette huwden in mei 1968

Gouden jubileum in Overslag

Gouden jubileum in Overslag

Het koppel kwam in 1977 in Overslag wonen Foto: Koen Van Waesberghe

Wachtebeke - Limburger Theophiel en de van oorsprong Nederlandse Antoinette leerden elkaar, goed vijftig jaar terug, kennen in Gent. Einde de jaren ‘70 verhuisden ze naar Overslag. Drie kinderen, één kleindochter en twee achterkleinkinderen brachten ze voort. Sidmar, de Overslagse school, vissen, vogels verzorgen en knutselen zijn de rode draden in hun leven.

Zaterdagvoormiddag werden Theophiel Houtmeyers (72) en de uit Sluiskil afkomstige Antoinette Lievens (72) op het gemeentehuis plechtig ontvangen door een afvaardiging van het gemeentebestuur. De feestelingen traden vijftig jaar terug in het huwelijk en mochten daarvoor in de bloemetjes gezet worden.

Antoinette, één van de twintig kinderen van het kroostrijke gezin, is afkomstig uit Sluiskil en kwam op achtjarige leeftijd in Zelzate wonen. Theophiel, een geboren Limburger, vond ook snel de weg naar de grensgemeente, meer bepaald naar de wijk Klein-Rusland. Het was echter in de Gentse spinnerij ‘De Vooruit’ dat de twee jongeren elkaar leerden kennen. Na een vrijage van anderhalf jaar traden de twee in de Moerbeekse Kruisstraat in het huwelijk. Daarna kwamen ze achtereenvolgens naar Overslag, Overslagdijk en Ramonshoek om hen 41 jaar terug definitief te vestigen op Overslag.

Ook de bloemetjes en de bijtjes deden hun intrede bij het jonge koppel en algauw werd het gezin uitgebreid met Silvie, Benny en Johannes. Later kwam daar via Silvie kleindochter Shauni bij die intussen voor twee, Mylo en Jordan, achterkleinkinderen zorgde. Voor de opvoeding van die nakomelingen zorgde Antoinette het grotendeels terwijl manlief overstapte naar Sidmar, het huidige ArcelorMittal Gent. In 1987 ging Antoinette deeltijds aan de slag op de school op Overslag waar ze naast poetsen ook twintig jaar instond voor de kinderopvang.

Nu genieten ze op hun oude dag van de kleine dingen des levens: Theophiel kan je gerust vinden aan de visvijver, in de winter verwent hij zijn vogels en Antoinette houdt het meer bij knutselen.

Burgemeester Van Cronenburg, schepenen Penneman en De Smet en raadsvoorzitter Heirwegh toastten met een groot gedeelte van de familie op de jubilarissen en smeedden nu al plannen om in 2028 hun diamanten bruiloft te vieren.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio