Zeventienjarige begon bij SLV Zelzate

Quinten Boudry naar Malinwa

Quinten Boudry naar Malinwa

Quinten Boudry droeg al het shirt van KV Mechelen. Onlangs mocht hij testen op een toernooi, met positief resultaat. Foto: if

Zelzate - De bijna achttienjarige Quinten Boudry tekende vandaag, de laatste woensdag van mei, een overeenkomst bij KV Mechelen. De voetballer had geen toekomst meer bij Zulte-Waregem. Malinwa-scout Jeroen Goossens tipte hem aan de plaatselijke jeugdcoördinator.

De in de Notelaarstraat wonende Quinten Boudry stapt dus over van Essevee naar Malinwa. Hij tekende vandaag een overeenkomst om bij de beloften van KV Mechelen aan de slag te gaan en aan de hand van zijn prestaties zit er misschien wel meer in. “Bij Zulte/Waregem ging het de laatste tijd niet zo goed meer”, klinkt het in de 17-jarige voetballer zijn entourage, “mede door zijn blessure die hem eind vorige jaar twee maanden van de velden hield brak hij niet door bij de West-Vlamingen”.

Jeroen Goossens, ook al uit Zelzate en scout bovenbouw bij KV Mechelen, kreeg de jongen in het oog. Hij vroeg de gegevens op en informeerde zijn jeugdcoördinator die op zijn beurt Quinten uitnodigde voor enkele trainingen. “Daarnaast mocht ik onlangs ook meespelen op een toernooi en blijkbaar viel dit in goede aarde bij KV Mechelen”, zegt Boudry. Vandaag tekende ik een overeenkomst om bij de beloften te spelen en afhankelijk van mijn prestaties zit er misschien meer in”, droomt de jongeman stiekem van 1B.

Boudry zette op vierjarige leeftijd zijn eerste voetbalstapjes bij het toenmalige SLV Zelzate. Vanaf de U6 stapte hij over naar Gent/Zeehaven waar bij bleef tot en met de U10. Daarna verhuisde hij naar Standaard Wetteren tot hij in 2013 overstapte naar de U14 van Sporting Lokeren. In 2016 trok hij naar West-Vlaanderen om bij Zulte-Waregem aan de slag te gaan . Ook bij de jeugdige Rode Duivels werd hij al een aantal keer opgeroepen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio