Wie van retro houdt kan ook tijdens de Katse Feesten in augustus terecht in ‘Stubborn Butcher’. Deze retro-slagerswinkel is een idee van Fiebe De Muynck (20) en past in haar studieproject voor beeldende vorming – grafische studio aan Luca School of Arts.

“Hiermee maak ik een ode aan mijn grootvader, Albert De Muynck, die ik jammer genoeg nooit heb gekend”, zegt Fiebe. Haar grootvader Albert De Muynck baatte, samen met grootmoeder Lydia Maes, de winkel uit op het kruispunt van de Assenedesteenweg en de Kasteelstraat, tegenover café De Moedige. “We deden die tien jaar en de mand die ik nog op mijn fiets had om onze waren te verkopen, we hadden geen geld om ons een auto te kopen, staat ook nu in dit project van onze kleindochter”, vult Lydia aan.

De bedoeling van Fiebe was om zoveel als mogelijk manueel te werken. “Ik nam een kotelet, smeer die in met verf en maakte daar een afdruk van”, zegt de studente, “en die afdruk werd het logo van mijn project. Ook heb ik alle gebruikte stofzakken heb ik gezeefdrukt zonder digitale tussenkomst”.

Zondag kwamen om en bij de 130 personen naar haar project waarin oude werktuigen en andere decoratieattributen stonden opgesteld. Bij een hapje en een drankje ontdekten ze het slachten van vee, anno zestiger jaren.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio