Bekende Overleienaars op N-VA-lijst

Kortrijk - Dinsdagavond stelden Trui Steenhoudt (plaats 6 op de N-VA-lijst) en kandidaat-burgemeester Axel Ronse twee dames voor die naar eigen zeggen bepalende gezichten worden op 14 oktober voor N-VA Kortrijk.

Kathleen Dhaenens(44) is zaakvoerder van bakkerij Delaere op Overleie. Dhaenens: "Ik steek als handelaar mijn nek uit en zet me in voor onze stad, vooral voor alles wat met handelaars te maken heeft. Het parkeerbeleid is en blijft een hete aardappel voor ons. We moeten er zoveel als mogelijk voor zorgen dat wie wil winkelen in Kortrijk snel een plaats dichtbij de winkels vindt. Dat betekent dat we meer moeten gebruik maken van randparkings en shuttles naar het centrum voor langparkeerders. Ook extra fietsparkings zijn broodnodig.”

Shary Vancauwenberghe(28) werkt voor jobfixers en is een bekend gezicht in het Kortrijkse verenigings- en uitgaansleven. Shary is onder meer een trouwe vrijwilliger bij Feest in Kortrijk. Vancauwenberghe: "Onze stad bruist veel meer dan vroeger. Daar zijn we fier op want nu zijn we echt in staat om jongeren aan te trekken om te wonen, werken, uitgaan en winkelen. We moeten op dat élan doorgaan. De Grote Markt is ‘het gezicht’ van onze stad. Die moet bruisender. Het zou leuk zijn mocht je er ’s ochtends om 7 uur al een koffie kunnen drinken. Of ’s avonds na 23 uur nog een pint gaan pakken. Ik ben er zeker van dat we met onze frisse voorstellen commerciële opportuniteiten kunnen creëren.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio