Tractaatweg komend weekend afgesloten

Tractaatweg komend weekend afgesloten

De N62, de Tractaatweg, wordt tussen Westdorpe/Sas-van-Gent en de grensovergang in Zelzate volledig afgesloten voor het doorgaand verkeer. Omrijden kan via de brug van Zelzate en deze van Sas-van-Gent. Foto: Koen Van Waesberghe

Zelzate - Van vrijdagavond tot maandagochtend gaat de N62-Tractaatweg dicht vanaf de grens tot aan Westdorpe. Doorgaand verkeer zal een omleiding moeten volgen.

Bij de verdubbeling van de Tractaatweg, een werk dat in het voorjaar van 2019 moet voltooid zijn, naderen de werken met rasse schreden de grensovergang. Komend weekend worden onder andere in Westdorpe brugdekken op de nieuwe pijlers gelegd. Daarom wordt de N62 twee keer volledig afgesloten voor het doorgaand verkeer.

Een eerste keer zal de Tractaatweg vanaf de grens tot aan het kruispunt met de N683 (richting brug Sas-van-Gent/Westdorpe/Wachtebeke) volledig worden afgesloten vanaf donderdag 14 juni om 19 uur tot en met vrijdag 15 juni om 5 uur, het kruispunt zelf blijft open. Een tweede afsluiting volgt vanaf vrijdag 15 juni om 19 uur tot en met maandag 18 juni om 5 uur. Ook de parkeerplaats aan de grensovergang wordt vanaf 15 juni tot begin september afgesloten. De parkeerplaats aan de andere kant is al definitief dicht.

Vanaf maandag 5 uur rijdt het verkeer vanaf de grensovergang tot het kruispunt over de nieuw aangelegde rijbaan. De oude rijbaan wordt dan omgebouwd tot nieuwe hoofdrijbaan dat in het najaar zal worden opengesteld.

Er wordt een omleiding voorzien via de R4 over de brug van Zelzate om daarna direct rechts richting Sas-van-Gent centrum te rijden en via de N683 (de Oostpoortweg over de brug van Sas-van-Gent) te rijden. Ook in de omgekeerde richting zal die omleiding dienen gevolgd te worden. Beide richtingen staan aangegeven met gele pijlen, reken op tweemaal het dwarsen van een brug over het kanaal Gent-Terneuzen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio