De Tempeliers en KVV vallen in de prijzen

Drie kampioensploegen gehuldigd

De U15P met midden staand coach Ian De Maesschalck naast afgevaardigde Petra Pauwels Foto: Koen Van Waesberghe

Zelzate - Met de ondertekening van het gulden boek door kapitein en coach werden drie kampioenenploegen in het voetbal gehuldigd. De eerste ploeg van voetbalclub KVV, de eerste ploeg van minivoetbalclub De Tempeliers en de provinciale U15, ook van KVV Zelzate, werden daarvoor woensdagavond gehuldigd in cultuurhuis 'tKlooster. Burgemeester Bruggeman zette hen in de bloemetjes, de sportraad overhandigde iedereen een medaille.

Een afgeladen volle zaal in ‘tKlooster was het decor voor de huldiging van de voetbalkampioenen. De Tempeliers uit het minivoetbal mochten de spits afbijten; zij speelden kampioen in de hoogste provinciale minivoetbalreeks en promoveren naar de nationale reeksen waarin ze tegenstanders krijgen vanuit Latem, Tielt, Gent, Eernegem, Brugge, Nevele, Gavere, Zedelgem, Oostkamp, Ronsele en een derby tegen Assenede. Kapitein Kurt Van Loo en coach Eddy Roegiers tekenden het gulden boek.

Na hen was het de beurt aan de provinciale U15 van KVV Zelzate. Die forceerden de titel na nieuwjaar. Ervoor eindigden ze derde in hun reeks maar waren ze bij de sterkste zeven waardoor ze zich mochten meten met de beste provinciale ploegen. Enkel op Sporting Lokeren verloren ze zwaar, met 6-1, op Maldegem speelden ze 2-2 en voor de rest wonnen ze al hun wedstrijden. De helft van die kampioensploeg promoveert, samen met hun trainer Ian De Maesschalck, naar de U17P. Na de huldiging tekenden kapitein Ilario De Cock en hun trainer het boek.

Last but not least was de eerste ploeg van KVV aan de beurt. Na tien jaar mogen zij, net als de minivoetballers, promoveren naar nationaal voetbal. Er wachten hen verplaatsingen naar Wetteren, Torhout, Kampenhout, Wolvertem/Merchtem, Woluwe/Zaventem, Melsele, Merelbeke, Wervik, Lede, Wingene, Oostkamp, Zwevezele, Pepingen/Halle, Lebbeke en een derby tegen Stekene. Voor hen tekenden kapitein Ennio Martens en afgevaardigde Franki Van de Walle het belangrijke boek.

Alle spelers ontvingen uit handen van de sportraad, onder leiding van voorzitter Marnix Schaght, een medaille waarna ze, samen met ouders, bestuursleden, sympathisanten en de opgedaagde menigte aanschoven voor een receptie, aangeboden door het gemeentebestuur.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio